Något har hänt!

Hupp, här sitter jag och bloggar medans Rickard äter glass lugnt i soffan. Sally då undrar ni? Hon sover så sött i sina lilla säng sen en timme tillbaka. Helt otroligt, andra kvällen i rad och jag hoppas verkligen att det håller i sig för det är skönt att vara "barnfri" även om hon liksom är hemma. Sally har sen en vecka tillbaka mått väldigt bra och varit redig på alla sätt och vis. Förra helgen hade hon 3-dagars feber och sen hon blev kvitt den så är hon som en helt annan tjej - mycket bra!  Växer gör hon med, över 8kg och 70cm lång!

Rickard har bara tre pass kvar, sen är vi lediga i 7 härliga veckor tillsammans! Första resan gå till Göteborg redan på fredag då vi ska hälsa på Östra sjukhuset. Det är med blandade känslor som jag tänker på det, men i slutänden så kommer det nog vara rätt att åka dit och få ett avslut och andra minnen. Se på Sally och tänka hur bra det verkligen har gått!
Sen på lördagen blir det väl till att shoppa lite, Rickard ska tydligen kika efter en present till mig, spännande! På lunch/em bär det av till en kompis till oss, Martina, vi ska hälsa på henne i hennes nya lägenhet. Ska bli kul det också. Och på söndagen är det Liseberg som gäller, då kommer även resterande av mina familjemedlemmar så då blir det åka av!


Up to date!

Oj! Två månader sen jag skrev, var har all tid tagit vägen? Ja en månad vet jag i alla fall, för då jobbade jag och det gick hur bra som helst och jag tyckte det var lka trevligt som förrut att jobba. Jag gillar att jobba där jag gör som sjuksköterska, trivs himla bra på "min" avdelning även om det kan vara tungt både fysiskt och psykiskt. Men jag måste erkänna att jag var väldigt nervös innan jag skulle börja jobba, hur skulle det gå? Och hur skulle de klara sig hemma UTAN mig? Men se, det gick ju bara hur bra som helst och bara det gjorde att jag mådde mycket bättre psykiskt.

Känns som om mitt psyke har "lagat" sig en del det sista och jag har den senaste vecka nu när Rickard börjat arbeta igen, haft Sally en del själv och det har fungerat det också. Jag känner mig så himla nöjd och glad, för hur det än är så är det inte kul att känna att man inte kan ta hand om sitt egna barn! Är inte riktigt bra rent psykiskt än men jag tror det beror mycket på rädsla för "ifall något händer". Jag har en tendens att måla upp värsta scenrion etc utan att det egentligen inte finns någon substans i det. Sån har jag alltid varit men på något sätt har jag alltid klarat mig så man tycker att jag borde lära mig, men nä, det är svårt att lära gamla hundar att sitta.

Ja, lilla Sally har hunnit bli 11 månader, kan ni fatta det? Våra älskade söta tjej är snart ett år! På självaste årsdagen ska vi till Östra sjukhuset och hälsa på Neonatalavdelningen. En del har ifrågasatt om vi verkligen vill dit igen och jag och Rickard är överens om att vi vill dit igen för att får andra minnen därifrån. Just nu har vi ju bara minnen som inte alltid är så positiva även om det gick väldigt bra för Sally. Vi ska även försöka komma till Ronald McDonalds Hus, får se om vi blir insläppta när det är helg och allt, men jag skulle gärna vilja köpa en ny body till Sally och på så vis sponsra dem. För ni lägger väl i pengar i sparbössorna när ni är på McDonalds? Så fler av dessa underbara hus kan byggas, man vet aldrig när en själv eller andra i ens närhet kan behöva bo där. Jag tror det rädda mycket för våran del att vi kunde bo på Ronald McDonald hus faktiskt, vi orkade med mera då vi hade ett sånt fint boende!

Har varit ledig nu i en vecka som sagt och det har gått himla bra med Sally. Har 11 veckor kvar att vara ledig, känns som en evighet men vips så är det väl dags att börja jobba igen?! Rickard jobbar augusti, sen är vi som sagt lediga ihop september och oktober. Kommer bli himla skönt att vara lediga ihop så länge! Får se om vi gör några resor, vi har börjat kika runt och småplanera men inget mer bestämt än Göteborgsresan. Vi är himla sugna på att åka till Stockholm i december för att äta på Grand Hotel, deras julbord är det BÄSTA som finns! Har man väl ätit där en gång så vet man att det är bäst helt klart! Fast det är dyrt, men det är det värt bara man har råd.

Vi ska försöka komma iväg och kika på en lägenhet nu till veckan, mitt i stan och nästan helt ny är den. Men smakar det så kostar det, 9300kr är hyran på och det känns rätt hårt faktiskt för en 4:a. Dock ingår uteplats, garageplats och hushållsel samt att det finns hiss men jag vet inte hur det blir. Vi ska som sagt försöka komma iväg och kolla på den i alla fall så får vi se hur det känns efteråt.