Vardaglig helg.

Håhå jaja, så var denna dag förbi! Rickards mor och bror var över i kväll så vi bjöd på god Chicken á la King och sen hade vi god chokladmousse till efterrätt. Vi satt och kikade på körslaget och visst tycker jag det var rätt person som vann. Hanna var bättre än Erik trots allt, fast jag hade ju gärna sett Magnus som vinnare - men men. Efter Körslaget kollade vi en snutt på Jeff Dunham, han är bara så bra! Har ni inte sett han så sök på Youtube "Jeff Dunham + Peanut", det är hans bästa! Rickard skjutsar hem hans mor och bror nu så jag passar på att skriva lite i lugn och ro.

Imorses var jag och Rickard nere på stan, kikade runt lite på torghandeln, sen tog vi turen ner till Jysk och där hittade vi oss ett nytt köksbord och fyra stolar för endast 700kr! Vsst, det är inte det mest fläshiga bordet på marknaden, men det fyller sin funktion, och stolarna är klart mycket bättre än de vi hade förrut. Stoppningen har katterna mer eller mindre klöst bort. Nu fattas bara fyra nya stolsdynor, men det borde inte vara så svårt att få tag i.

Igår var vi på 14-års kalas minsann. Äldsta brorsbarnet (Emelie) fyllde egentligen år idag men det passade tydligen bättre med kalaset igår. Spelade oss ingen roll, det funkade för oss och det var kul och träffa alla i familjen. Emelie fick mest kläder och det var hon himla nöjd med. Idag var tydligen Emelie iväg till Trollhättan tillsammans med hennes två bästa kompisar och shoppade loss på Överby minsann. Imorgon ska jag och Emelie försöka hitta på något på förmiddagen, innan jag börjar jobba - men vad vi ska göra vet jag inte än. Kanske gå ut och ta lite kort kanske? Får se lite hur vädret är osv. Emelie, hon är för go hon.. Ja alla mina brorsbarn är så härliga, söta Vendela, ängellika Lovis och mysiga Alva. Bara tjejer! Det sägs att jag och Rickard ska stå för pojkarna i familjen tydligen, jisses! Haha, ja det får framtiden visa när vi kommer så långt.



Äldsta och yngsta brorsdöttrarna, Emelie och Alva - kusiner.



De mellersta brorsbarnen, Vendela och Lovis - kusiner dom med.

Ja imorgon är det då dags att jobba igen. De två sista kvällarna jag har jobbat har varit hemska, det har varit så mycket att göra och det har varit många händelser som har varit tråkiga som tyngt ner oss alla. Som tur är så har vi som jobbat då fungerat bra ihop, så tillsammans har vi fixat det och det känns skönt att allt ordnar sig! Jobbar, om jag inte minns fel, varje dag nu fram till fredag. Känns lite tungt men visst, det är självförvållat eftersom jag fått byta pass då jag ska till läkaren på onsdag. Det sköna denna veckan är att jag bytt ett kvällspass mot ett dagspass på måndag och det innebär att jag slutar runt 14, och det är ju himla trivsamt!

Dags att avrunda här, men på återseende!

Playtime!

Nu på förmiddagen har jag suttit och lekt med scrapping på internet - jättekul! Kan sitta hur länge som helst och bara leka och dona. Borde dock göra så mycket annat, ska försöka få bort disken nu innan Rickard kommer hem på lunchen.

Här kommer i alla fall de alster jag gjort idag:




Ordet "hat".

Jag såg igår på ett tv-program om en man som överlevt andra världskriget. Han menade på i sina föreläsningar att "hat skadar mest den som hatar, inte den som blir hatad". Och det tycker jag var väldigt bra sagt. Jag tycker för örvrigt att ordet "hat" är ett väldigt starkt ord som man inte ska missbruka, och jag tycker även att man inte ska missbruka ordet "älska". Enligt mig ska dessa ord endast användas när man verkligen -menar- det man säger, det ska inte sägas slentrianmässigt hur som helst.

Läste på Aftonbladet att Magdalena Graaf fått en hjärnblödning, blott 33 år gammal. Usch vad hemskt! Jag hoppas verkligen att hennes operation gick bra och att hon återhämtar sig. Det är lite läskigt hur sjukdomar kryper ner i åldrarna, jag menar, se bara på Mojje som fick operera sitt hjärta pga sin hjärtinfarkt. Det är tur att man inte ved som väntar en när man blir äldre. Man ska egentligen leva för dagen men hur lätt är det? Försöker intala mig varje dag att jag inte ska överanalysera allt som händer utan försöka ta saker för det det är. Allt ordnar sig faktiskt, på ett eller annat sätt även om det inte alltid blir som man vill.

Nästa onsdag ska jag på ett läkarbesök, är faktiskt lite orolig för vad det kommer att resultera i. Men som sagt, ska försöka att inte överanalysera det innan jag varit där. Vem vet, det kanske kommer bli jättebra?! Fortsättning följer..

Dagens lista.

Humör: Jo, det är bra.
Gjort: Handlat och lämnat in en gratulationsannons till mitt brorsbarn till lokaltidningen.
Planer: Göra lunch, sen ska jag jobba.
Ser på: Dataskärmen.
Lyssnar på: Orup och Lena Ph på radion.
Läser: Den lokala tidningen.
Dricker: Vatten, så gott! 
Äter: Det blir nog falukorv i ugn med mos.
Kläder: Svarta mjukisbyxor och svart långärmad tröja.
Bästa: Lönen har kommit.
Sämsta: Diskberget.
Önskar mig: Ledig helg.
Blogg:
http://ludwig.hietikko.se/ (en av de bloggar jag läst idag)

Har pysslat med lite scrapping på datorn, detta blev resultatet av första bilden:


Shopping.

Snart är tre dagars ledighet slut och jag fattar inte hur fort tiden går när man är ledig?! Det känns inte så längesen jag gick hem från jobbat kl fyra i fredags och hade "långledigheten" framför mig. Nu sitter man här med jobbångest inför imorgon redan. Bah! Och då kan man undra vad fasen jag har gjort sen jag slutade jobbet, jo följade:
I fredagskväll var jag och Rickard på kinarestaurangen och åt gudomligt god kinamat. Det var mängder med folk som kom och hämta mat, det märktes att det var löndag för vissa.
På lördagen bar det av till stan där det intogs frukostfika tillsammans med mina föräldrar, Rickards mor och två av mina brorsdöttrar. Smakade bra som vanligt! Därefter gick vi till Gina Tricot där Emelie fick ta ut sin egna present. Hon valde två t-shirtar som var himla snygga måste jag säga. Av sin farmor (min mamma alltså) fick hon ett par byxor. Så på fredag är det dags för att gå på 14-års kalas minsann. På lördag kväll var vi bortbjudna till våra kompisar i huset brevid och vi hade en trevlig och lugn kväll och kom hem runt halv ett snåret.
Vi vaknade runt halv 10 igår och det var lagom tycker jag. Vi hade inga diekt planer men så blev vi tillfrågade om vi ville åka med till Mariestad och kika lite på Karlssons "varuhus". Sagt och gjort, vi åkte med. Lagom söndagsutflykt. Vi skulle inte handla så mycket egentligen, men det gick ändå på 700kr! Rickard hittade en jättesnygg skjorta och jag ett par utomordentliga promenadskor. Köpte även tre nya burkar till köket, passar perfekt in i vårat turkosinspirerade kök. Och kostade enbart 10kr styck!



Igår kväll tog jag mig en promenad och det var rätt skönt, lagom temperatur och inte alltför mycket folk ute. På vägen hem köpte jag med mig en pizza som jag och Rickard delade på. En helt okej avslut på den veckan.

Imorses vaknade Rickard med magsjuka, mindre kul men sånt är det ibland. Så han gör inte många knop idag, får hoppas han snart mår bättre. Jag var ner till mors jobb igen för att hjälpa henne med en del datadokument, på vägen hem handlade jag lite smått och gått, bland annat Sagolikas nyponsoppa och bananer till Rickard. Sånt är bra för magen.

Dagens lista.

Humör: Jovars, blandat.
Gjort: Se ovan.
Planer: Försöka diska upp resten av disken, eventuellt en promenad eller träning senare i eftermiddag/kväll.
Ser på: På TV är det ett program med Gordon Ramsey.
Lyssnar på: Gordon Ramseys stämma.
Läser: Den lokala tidningen.
Dricker: Vatten, så gott! 
Äter: Åt fisk och hemmalagat mos till lunch, mm!
Kläder: Svarta mjukisbyxor och svart linne, skönt att strosa runt i här hemma.
Bästa: Rickard.
Sämsta: Vädret.
Önskar mig: Mer ledighet.
Blogg:
http://josefinecataltepe.blogspot.com/ (En av de bloggar jag läst idag)

Men säg nåt då istället!

Jag kan ibland bli så trött på vissa av mina arbetskamrater! På min avdelning är vi uppdelade i två olika sidor och på vardera sida ska det på dagtid vara fyra sjuksköterskor och fyra undersköterskor. Idag hade vi det lite körigt för vi hade diverse utbildningar som vissa av oss skulle gå på vilket innebar att vi vissa tidpunkter på dagen var mindre personal. På den sidan jag var så hade vi det ganska lugnt och bra, och eftersom jag sagt till de på andra sidan att om de vill ha hjälp får de säga till så trodde jag i min enfald att de också hade det relativt lugnt eftersom de inte direkt bad om nån hjälp. Men så får jag höra när dagen nästan är slut att de på andra sidan minsann haft det så jobbigt så käre tid! Men herregud människa, öppna munnen och be om hjälp då istället! Bah, sånt irreterar mig så till vida att jag nästan får spel. Jag kan inget annat göra än att erbjuda min hjälp, och vill de inte ha den så får de skylla sig själva - men då ska de banne mig inte klaga sen heller!

Jobbar sista passet imorgon för denna veckan, sen är det ledighet som gäller i tre dagar och det ska förstås bli himla skönt! Imorgon tyckte Rickard att vi skulle äta kinamat ute och jag är inte den som tackar nej till sånt. Mm, kinamat är en favorit till mig och det var längesen vi åt det faktiskt. Och på lördag är vi bortbjudna till ett par vänner som bor ett hus ifrån oss, så det kommer bli bra det med. Skönt att komma hem till någon och bara bli serverad och ha det gott!
På söndag tror jag det blir träning igen och det verkar som om Rickard verkade intresserad av att faktiskt gå med då. Vi får se, om han inte vill så får jag väl gå själv - det går ju bra det med. Det är otroligt skönt att träna bara man kommer dit, det är ju just innan som det är segt och motigt.

Om tre veckor firar jag och Rickard 3 år som förlovade och i maj har vi varit ihop i 4 år. Tänk vad tiden går när man har roligt. Är lyckligt lottad som har Rickard i alla fall, tror vi kompletterar varandra rätt bra faktiskt.



Här har jag och Rickard vunnit nån tävling som vi hade på midsommaren -07 och så här glada blev vi över vinsten!

Konstigt eller kvinnligt fenomen?

Jag kollade nyss genom topplistan på de bloggar som finns på blogg.se. Det jag fann var att flera av dem innehöll en massa mode med tillhörande "hobbymodell" och deras liv som visades upp i form av en massa foton. Det är enligt mig inte en bra blogg, är det jag som är konstig då? Eller ska bloggar vara -så-? Jag vill läsa om personer och vad de gör om dagarna, inte bara se en massa bilder på olika jeans, tröjor etc av olika häftiga (??) märken som inte säger mig ett smack.

Jobb idag igen, tre dagar kvar tills min tre dagars ledighet och det ska bli himla skönt. Är ledig två helger i rad och det är inte fy skam heller. Och jag har faktiskt jobbat mina helgpass så jag fuskar inte, så det så, haha! Chefen på jobbet pratade om att vi gärna fick plocka ut semester i april/maj. Det är tydligen många som varit på mamma-ledighet som kommer tillbaka då och för att slippa "kicka" de vikarier vi har nu så får vi alltså mer än gärna plocka ut semester. Jag skulle gärna göra det om jag bara kunde. Eller tja, jag kan men hur kul är det att gå här hemma själv och Rickard jobbar på som vanligt? Näe, sparar nog min semester tills vi båda kan ta ut våra semesterdagar. Som för övrigt tycks bli i höst, men det gör inte så mycket. Fördelen är att man slipper "alla andra" som är ute och semestrar. Det negativa är att en del kan vara stängt för att det inte är rätt säsong. Nåväl, det får bli ett senare bekymmer.

Sen kom vi överens på jobbet att vi skulle få igenom en stående strejk varje år i maj, det låter väl inte illa? Förra året då vi var ute och strejkade hade vi det himla trevligt, både med varandra och vi hade ett underbart väder! Undrar just bara -hur- man ska få igenom en strejk varje år, hmm? Förslag? 



Här är jag och Emelie på Nordens Ark med hela familjen. Bordet är av modell mindre så det är INTE vi som är jättar! Kan för övrigt rekomendera Nordens Ark som en dagsutflykt, himla mysigt ställe. Här var jag visst blond, haha! Står i valet och kvalet hur jag ska göra, om jag ska fortsätta vara brunett eller om jag ska återgå till att vara blondin, vad tycker ni?

Dags att göra mig iordning, ska ner till Rickards jobb, vi ska luncha och sen är det jobb!

Träning, träning, träning!

Två träningspass avklarade, ska försöka få in minst ett till denna veckan hade jag tänkt mig. Blir troligtvis på söndag då det är ett baspass igen. Men hjälp vad jag hade ont idag, träningsvärk så jag vet varken ut eller in! Kunde knappt skala en apelsin på jobbet idag så ont hade jag. Då kan ni tänka er hur ont jag hade när jag tränade ikväll, speciellt när vi skulle göra armhävningar! Jag trodde jag skulle dööö.. Nåväl, så illa kanske det inte var, men ont gjorde det. Det sägs att ont ska med ont förgöras så det är bara att fortsätta, och nästa tisdag ska jag försöka köra brädpasset. Såg dock att det var ett medelpass, men jag tror jag ska försöka ändå. Om jag inte jobbar förstås.

Arbetsdagen gick förvånanssvärt smidigt idag, bra arbetskamrater och lagom arbetstempo - sånt gillar vi! Hoppas resterande arbetsdagar denna veckan blir likadana. Jobbar ju för helsike SEX arbetspass på sju dagar, det är jag INTE van vid ska jag villigt erkänna. Nä, jag brukar fördela mina arbetsdagar bättre men januari är rätt tuff. Blir bättre i februari däremot, ska bli skönt!

I helgen verkar vi vara lediga hela helgen båda två och det ska bli så skönt!


Domedagen!

Haha, ja man måste skratta lite när man läser artiklar som denna:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4204952.ab
Han trodde domedagen hade kommit, jisses! Om jag nu hade sett detta fenomen, inte fasen hade jag trott det hade varit domedagen! Nä, lite mer förnuftig hade jag nog varit - även om det nog hade varit lite "kusligt" att se det.

Som jag skrev i förra bloggen är jag ledig idag och vi skulle ju göra så himla mycket idag men -inget- har blivit gjort ännu. Jag var ner till min mors jobb där jag hjälpte henne skriva ett protokoll, och sen satt vi och prata om ditten och datten tills Rickard kom och hämtade mig. Jag och Rickard åkte ner till stan där vi kollade in några diskmaskiner. Vi är mäkta trötta på att diska för hand nu så vi ska försöka invenstera i en sådan. Rickard pratade nyss med våran fastighetsägare "Drömstan", och de verkar vara mycket hjälpsamma. Så nästa steg är att bestämma vilken vi ska ha och var vi ska köpa den.

Ska senare idag försöka få tag i min äldsta brorsdotter. Ska ge henne något från Gina Tricot som är hennes favoritaffär, och det är bäst hon följer med och väljer det hon vill ha. Svårt och köpa kläder till henne numera. Hon är ju t.o.m. -längre- än mig nu! Lilla Emelie har växt om mig, känns lite konstigt men så är det.
Här nedan är en bild på min yngsta brorsdotter, Alva. Är hon inte bedårande?



Ikväll är det jag som ska träna minsann, en vecka sen sist och det är lite trist men pga schemat fanns det inget annat pass som jag kunde gå på. Denna veckan verkar det bli bättre. Om jag bara vill och orkar så kan jag köra hela fyra pass! Nu tror jag i och för sig att jag inte kommer köra alla pass men ska försöka med tre i alla fall. Undrar just om jag kan få med Rickard? Betvivlar det men konstigare saker ha hänt, haha! Idag skulle det tydligen vara en gästledare som skulle köra passet, sånt är alltid kul! Ska se om jag kan testa på ett brädpass någon gång också, får kolla upp det bättre först bara. Kanske se om jag kan få med mig någon och testa första gången.


Blogg nr två.

Lördagkväll och det är stendött på TV´n. Rickard sitter just nu och spelar något PS2-spel som jag inte förstår mig på, tycker det bara låter mest. Funderar på om vi ska se på Körslaget sen eller om vi ska se på någon DVD. Körslaget känns inte så lockande i nuläget men vi får se kl 20.

Har jobbat hela dagen idag och jag måste erkänna att vi hade det himla lugnt och skönt hela dagen. Hade väntat mig det värsta efter gårdagen då jag jobbade kväll. Då hade vi att göra minsann med bas-testning, blodgivning, blododling, KAD-sättning etc etc. Då var det skönt att vi var tre systrar (istället för två) som hjälptes åt. Har den sista tiden fått positiv feedback på det jobb jag gör på avdelningen, senast idag då de berömde min rapportering. Och självklart känns det jättebra! Det gör att man orkar med och tycker det är rolig(are) att gå till jobbet.

Jag har tydligen blivit utsedd till "utbildare" inom den nya slussen nu när det ska datoriseras, vilket innebär att jag ska lära ut det nya slussensystemet till mina medarbetare. Vet inte om jag ska skratta eller gråta men så är det i alla fall. Kommer säkert gå bra men det känns mäkta nervöst så här innan.

Fixade även med schematavlorna på jobbet (är ju med i "schemagruppen"), så då gäller det att hålla ordning där med. Jo förresten, våra semesterlistor har redan kommit ut - hjälp! Enligt den ska jag ha tidig semester, men vi får se hur det blir. Beror på hur Rickard får det med sin semester, det kan bli så att han måste jobba hela sommaren och då lär jag nog också göra det. Inte kul att ha semester själv. Vi ska ju ut på små minisemestrar snart. Två resor till Stockholm är inplanerade, en i februari och en sväng i mars. Älskar våra resor, skönt och komma ifrån vardagen och bara rå om sig själva.



Imorgon har vi pratat om att gå tipspromenaden som är i stan, får se hur vädret blir och hur pigga vi är i morgon förmiddag, ska jobba kvällen imorgon också. Trist men så är det när man måste jobba sina "helgpass". Blir skönt på måndag, då är vi båda lediga och då ska vi försöka fixa ordning lite här hemma och rensa ur en massa saker som bara står inställda (läs inslängda) i klädkammaren.

Nu ska jag gå och störa Rickard i hans spelande, sånt är alltid lika kul!

PS. Tack för kommentarerna på förra bloggan, mer sånt! Ska försöka bli bättre på sånt jag med. DS.


Dags att börja blogga.

Ute faller snön och inne sitter jag och filar på min nya blogg. Det är väl tänkt att jag här ska skriva om ditten och datten när lusten faller på - och förhoppningsvis blir både jag och mina läsare nöjda. Har det sista läst många bloggar, för att få idéer och se hur andra har lagt upp det de skriver. Ibland blir man mörkrädd när man läser, det är stavfel, grammatiken är uppåt väggarna och alla dessa särskrivningar! Jag vill inte påstå att jag är världsbäst när det gäller "bloggning" men borde det inte finnas gränser?

Vissa bloggar är riktigt snygga, och jag hoppas på att kunna få till min blogg inom sinom tid. Ska bara få mera kunskaper samt att jag ska fråga Rickard också. Han sitter inne med oanade kunskaper ibland den grabben. Det märkte jag inte minst igår, när vi såg "Vem vet mest" på TV´n. Vissa saker hade jag aldrig hört talas om. Fast vissa saker briljerar jag med, dock oftast inom sjukdomar etc. Fast även där kan jag bli imponerad när Rickard slänger sig med fraser/termer jag har lärt honom.

Hunden som bor under oss han skäller och skäller, det är synd om den stackaren. Hans matte och husse är inte mycket att hänga i julgranen känns det som. När hunden ska ut på promenad, ja då får man vara glad om de går runt huset. För det mesta får han bara gå ut på gräsmattan utanför och uträtta sina behov för att sedan få gå in igen. Inte undra på att han inte mår bra. Våra katter har i alla fall vant sig vid honom, och bryr sig inte nämnvärt mycket när han skäller. 

                                         

Nu är det hög tid att laga mat minsann. Idag blir det kassler/bacon-gratäng. En personlig favorit till mig plus att det ger en del matlådor som är bra att ha med till jobbet.

Vad ska ni äta idag? Skriv gärna så kan jag på så sätt få ny inspiration vad man kan laga för god mat.