Tveksamt..

De sista dagarna har Sally haft svårt att komma till ro och sova, jag befarar att det kan bero på att vi provat att sänka hennes syrgas. Det blir nog inte så "bara" att ta bort hennes syrgas trots allt som vi hade hoppats på. Vi ska göra ett försök imorgon att ta bort den helt en stund så får vi se hur det hela går. Dock känns det som om vi kommer få fasa ut det under en längre period, men samtidigt får man snällt ge det tid så hon mår bra hela tiden.

På onsdag bär det av till psykologen igen, varit där en gång förrut och det är otroligt hur bra hon kunde läsa mig! Fast det klart, med den utbildningen så vore det väl konstigt annars? Det är skönt att gå till henne även om jag blir ledsen när jag är där, men det är nog bra att "få ut allt" som finns inombords. Vi ska även gå med i en prematurgrupp, ska bli intressant och se om man kanske känner nån från Skövde-tiden och kanske få lite utbyte av erfarenheter etc.

Shoppade loss idag på stan, köpte tre bodys, ett par mjukisbyxor, fyra par sockar och ett par ursöta snickarbyxor till Sally! Jag fullkomligt älskar snickarbyxor på bebisar, de är ju så himla praktiska också!

Rickard är ledig tre dagar i rad nu, det är skönt tycker jag. För hur det än är så är det skönt om man kan vara två och hjälpas åt här hemma och med Sally. Det är en omställning att vara ensam måste jag säga. Jag menar, jag och Rickard har ju varit tillsammans från september till januari och haft hand om henne båda två men nu ska jag vara själv om dagarna. Han jobbar som tur är bara 75% så han jobbar mellan 12-18 så det blir inga tidiga mornar eller så vilket är trevligt just nu. Ska bli intressant i sommar då jag ska börja jobba igen, kommer bli ovant om inget annat men det ska nog gå bra. Få se om de ringer något innan sommaren så man kan få jobba lite innan också, dock kan jag ju bara jobba på helgkvällarna som det är nu.


Shopping!

Här rullar dagarna på, om en vecka är Sally 5månader! Det känns helknas att vi haft denna söta varelsen hos oss så länge. Känns som bara som nån vecka sen vi var i Göteborg och hon förlöstes! Hon är jätteduktig och utvecklas som hon ska. I helgen ska vi göra ett test och se hur bra hon klarar sig utan sin syrgas. Som det verkar nu klarar hon sig bra med väldigt lite lite syrgas, så det ska bli intressant att se hur det går utan. Kan bli så att hon klarar sig på dagarna med behöver lite på natten då hon sover djupt. Vi håller alla tummar vi har så får vi se hur det går! Vore så härligt att få bort näsgrimman, man märker på hnne hur skönt hon tycker att det är att vara utan.

Sist vägde hon 4075g så nu har vi sprängt även 4kg-gränsen - underbart! Och hon mäter hela 52cm så nu är det flera  klädesplagg som ska läggas undan för de är för små, helt otroligt! Och jag får mer orsak att shoppa mera söta kläder till henne, det är ju bara så kul!


I´m back!

Först vill jag tacka Katharina "Snöstjärna" ( http://snostjarna.blogg.se ) för hjälpen med den nya designen - I love it! Och tack än en gång för det fina "doptavlan" du gjorde åt Sally, den är jättefin och kommer passa så bra i hennes rum!

Hjälp va det var längesen jag skrev här. Minns det nästan som igår när jag skrev ner det sista inlägget, och hade någon sagt att jag skulle bli mamma två dagar därefter så hade jag bara skrattat åt det. Vem hade trott att jag skulle bli mamma till en söta liten Sally redan den 4september? Beräknat datum var ju 29nov, och med ens ställdes allt upp och ner vill jag lova! Våra älskade Sally är en kämpe utan dess like. Har gått upp till över 3700g och är nu 49,5cm lång!
Det som är kvar för hennes del är att hon fortfarande har syrgas och vi vet inte hur länge till hon måste ha den. Bidragande faktorer är hennes låga blodvärde, hon har ett litet hål i hjärtat fortfarande samt att det går åt mycket energi nu när hon växer och behöver därför extra syrgas. Trist är att det kalla vädret har gjort att vi inte kunnat gå ut några längre stunder med Sally eftersom hon har sin syrgas, men vi hoppas nu på bättre och varmare väder så vi kan bege oss ut lite mer. Just nu är vi väldigt "fängslade" till hemmet och dagarna kan bli rätt långa.
I övrigt så får hon vaccinationer till höger och vänster, det är jobbigt för henne men det är ett måste när hon har varit så liten. Det vore ett öde värre än nåt om hon skulle bli sjuk. Just nu fruktar vi för att hon kan blivit utsatt för vinterkräksjukan så vi ber till högre makter att hon slipper det!

Nu ska jag logga ner och försöka komma i säng så jag orkar ta det sena passet inatt med Sally!