Grillning!

Åh härliga sommarsol! Vilket underbart väder det är ute idag, ett perfekt ledig-dag-väder! Synd bara att Rickard är tvungen att jobba fyra stackars timmar nu på eftermiddagen, men sånt är det. Ikväll ska vi ut till min brorsa + familj där vi ska grilla - kommer bli gott! Apropå mat så gjorde vi matlådor idag, sånt är ju ju bara så käckt och billigt! Det är dyrt med halvfabrikat och bra mycket sämre smak på det. Vi måste bli bättre på och göra matlådor känner jag, den sista tiden har vi bara inte orkat ta tag i det.

Jag räknade ut förrut att jag har 14 arbetspass kvar att jobba innan semesten, Rickard ungefär lika många. Så skönt att det närmar sig! Pratade med Rickard häromdagen att jag är lite sugen på att göra en husvagnssemester, haha! Tror det skulle vara ballt, dock tror jag det kostar en del att hyra en husvagn och åka runt med den. Rickard är nog mer för husbil men jag känner att man blir så bunden till ett ställe, inte så lätt som att bara åka iväg med bilen och låta husvagnen stå kvar på plats liksom. Nåväl, vi får se hur vi gör, jag tror i alla fall att det vore mysigt!

Jag slumrade till i soffan förrut men vaknade med ett ryck och då mindes jag att jag häromnatten drömt en hemskt dröm och jag var verkligen ledsen och uppriven, även efter när jag vaknade. Hade förlorat en person i min närhet och jag visste inte vad jag skulle ta mig till, allt var så verkligt. Då är det skönt att vakna och inse att det bara var en dröm!

Jag gjorde lite shopping förrut mnsann. Jag köpte mig två par nya byxor, såna där trekvarts byxor ni vet, ett par jeans och ett par svarta. Är helnöjd över att hitta det jag ville ha. Försökte även hitta några tunikor och/eller överdelar men det var desto svårare. Bara för att jag är av modell större vill jag inte ha stormönstrade och skrikiga kärringkläder! Ska se om vi inte kan åka till typ Göteborg eller liknande snart - de har ju större utbud där. Synd att man inte är sykunnig så kunde man ju sytt själv, jag menar, det vore så enkelt för då skulle man få precis det man ville!

Kikade runt lite på nätet och hittade denna tunikan som jag skulle kunna tänka mig:



Nä, nu ska jag göra mig iordning för lite handling och sen är det grillning ute på landet som gäller - härligt!

Rabalder!

Kom för en stund sen hem från ännu ett slussenmöte, dock gav detta mötet någonting och det känns ju såklart bra. Det ska nog bli ordning på det här med slussen bara vi kommer in i rutinerna. Minns vilket rabalder det var när vi införde vårat dokumentationsprogram Melior, men se så fint det fungerar nu!

Ska jobba ikväll också, så det känns mindre kul att behöva åka två gånger till jobbet men så får det bli. Är ledig imorgon och hoppas innerligt på ett bättre och mindre blåsigt väder. Man blir ju helt slut i huvudet när det blåser så här. Får hoppas på en lugn kväll på jobbet, tror jag hade bra medarbetare ikväll och då går allt så mycket bättre!
Det märks att avdelningen är mer sårbar nu när vi inte får ta in vikarier "hur som helst" eftersom det är hårda sparbeting som råder. Det gör att vi som jobbar, och någon blir sjuk, får ta ett mycket större lass, så vi kommer antagligen bli ordentligt utkörda om det blir en jobbigt sommar med en massa överbeläggningar.

Något som annars är väldigt trevligt är att det inte är långt kvar till semestern nu och det känns nästan svårt och förstå var våren har tagit vägen? Det känns inte som om det var så längesen det var jul och nyår. Som jag skrivit förrut så det enda som vi har bokat är en resa till Karlstad och en kryssning till Kiel. Ska bli kul med några resor så där, men samtidigt kommer det vara skönt att bara vara hemma.

God mat och bio!

Idag har vi firat fyra år tillsammans, jag och Rickard! Känns ofattbart men ack så härligt! Dagen har vi spenderat tillsammans i Skövde. Först en sväng på Elins Esplanade, fikade och kikade lite i affärer. Därefter åkte vi till Stallsiken, till Media Markt - jä*lar vilken affär! Där vill jag shoppa loss, speciellt när vi ska flytta till nytt boende, hehe. Efter det åkte vi till Kryddan och njöt av god mat innan vi begav oss till bion. Filmen vi såg var "En natt på museet 2" en helt okej film måste jag säga.
Imorgon har vi ännu en ledig dag tillsammans, ska bli så skönt! God natt alla, nu ska vi hitta till sängen!


Sekunder blir till minuter, minuter blir timmar.

Sitter här och poppar Albaniens bidrag i hörlurarna medans Rickard ser på TV, den är bara så bra! Förstår fortfarande inte grejjen med Norges bidrag, har försökt att lära mig att gilla den genom att lyssna på den flera gånger men nepp. Det positiva med att Norge vann är såklart att det inte är så långt dit för att åka och titta på finalen nästa år. Lika bra och börja sparar pengar åt det redan nu, hehe.

De senaste dagarna har jag tillbringat på sjukhus. Ja det kanske inte är så konstigt tycker ni som känner mig, men både igår och idag var jag på akuten. Igår när jag jobbade sprang jag i skytteltrafik till akuten för då hade mor min ramlat och skadat foten. Först trodde de att den var bruten men de hittade ingen skelettskada utan det är troligtvis ledbandet som gick sönder. Hon är redan på bättringsväg och det är såklart skönt.

Idag var det min tur att tillbringa hela dagen på akuten, mellan kl 9-15, och det hade jag verkligen inte räknat med. Det hela började egentligen förra veckan då vi var hos barnmorskan på MVC. Berättade för henne att jag det sista blivit så andfådd, klarar knappt våra trappor upp till lägenheten på andra våningen utan att jag får stå och pusta och kippa efter andan. Vi fick då boka en tid med läkaren på MVC och dit gick vi imorses kl 8.00. Efter det besöket fick jag en remiss till akuten med frågeställningen "lungemboli" (blodpropp i lungan på ren svenska).

Var uppe en snabb sväng och pratade med en av mina chefer på avdelningen och sa glatt att jag snart kommer tillbaka, ska bara ta några prover. Jovisst, knappast! EKG, blodtryck, blodprover, UCG på hjärtat och ett "konditionstest" i trapporna var det som stod på schemat tydligen. Och en himlans massa väntetid! Effektiv tid på akuten var högst 2 timmar, resten var bara väntetid och det är så tråkigt! Och sönderstucken är jag, de stack fyra gånger för att få blodproverna och 5(!) gånger för att få en stackars blodgas! Kommer vara blå på hela armarna om några dagar. Dock hittade de inget som påvisade lungemboli så jag fick åka hem vilket var himla skönt, dock får jag en sjukdag på grund av detta vilket innebär minus i lönekuvertet tyvärr.

Imorgon är både jag och Rickard lediga och vi ska försöka att "bara vara" hela dagen. Inget göra direkt, bara ha det skönt och vara tillsammans. Snart är det dags att hitta sängen tror jag bestämt, älsklingen ser lite småsliten ut också.

Hejja Norge?

Jag fattar inte grejen med Norges bidrag i Schlager-EM. Tycker verkligen så många att den är SÅ bra? Vad är det i så fall som är SÅ bra? Förklara gärna ni som vet. En låt som jag fastnat för är Albanien - Kejsi Tola: "Carry me in your dreams". Hon är inte den mest erfarna tjejen men jag gillar låten faktiskt. Håhå jaja, vi får se vad som händer imorgon, vi håller väl alla tummarna för att vi i alla fall ska slippa kvala nästa år! Sen vore det så klart trevligt om finalen gick inom Norden så man kan åka och titta på spektaklet LIVE någon gång, hehe.

Det gick himla bra att jobba både idag och igår, allt har flytit på otroligt fint och det har känts skönt. När jag gick hem var det endast 9(!)stycken patienter på hela avdelningen! Det kan både vara bra och dåligt, håller det sig lugnt är det skönt men ramlar det in en massa patienter kan det bli en tuff helg. Skickade hem den andra sköterskan två timmar tidigare eftersom det var så lugnt, hon var ju snäll och gjorde det för mig för någon vecka sen. Tjänster och gentjänster, skönt när det fungerar så!

Om en timme ska jag möta upp Rickard för då har han jobbat klart för idag, sen bär det av mot mina föräldrar i Råda där vi är bjudna på mat. Himla skönt och slippa stå med maten själv, framför allt för min del när jag inte uppskattar att stå och göra mat över huvudtaget.


Fyra år.

Kom just till insikt att jag och Rickard om några veckor har varit ihop i fyra år, tänk vad tiden går. Tror att bilden nedan är den första på oss tillsammans och den borde vara mer eller mindre fyra år.



Trist.

Idag är en "blä-dag", och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför det känns så. Kanske för att jag idag börjar jobba på min första av fem dagar i sträck. Jobbar hela jä*la helgen men som tur är så är jag ledig lördag kväll när Schlager-Em går av stapeln. Och som de allra flesta vet så är ju Malena vidare vilket känns skönt. Så hoppas vi bara på att hon kommer högt upp så vi i alla fall slipper att kvala nästa år.

I förrgår var jag och Rickard på den så kallade inskrivningen på MVC, och jag trodde ärligt talat att den skulle innefatta mer än vad den gjorde. Kändes som om vi redan svarat på de frågor som de frågade så det var inte mycket nytt. De tog blodtrycket på mig och det visade 160/80 och det blev nästan ramaskri! Men kan de tro att det blir annat när man nyss varit ute och de tar bloctrycket med en gång när man sätter sig. De tog om blodtrycket senare då jag hade suttit en stund och voila - 140/80.
Vi fick tid för det första ultraljudet nu och det blir precis innan semestern. Det är det vi ser fram emot nu, både UL och semestern - det är lite mer än en månad kvar. Känns nästan ofattbart att det snart är sommar. Tyvärr har maj hittills inte varit så skön som den var förra året då jag var ute i strejk. Får hoppas sommaren kommer med all sin kraft lagom till midsommar och håller i sig i tre veckor.

Vädret idag är allt annat är trevligt. Regn och mulet, det stämmer in på mitt sinne idag i alla fall. Kanske en bidragande faktor till hur jag mår idag, vem vet? Får hoppas jag jobbar med några vettiga personer idag. Orkar inte med folk som jag måste dubbelkolla att saker blir gjorda etc. Jag vill bara att det ska rulla på.

Inskrivning.

I helgen har vi varit nere i Falkenberg och Ullared tillsammans med mina föräldrar. Vi gjorde en liten minisemester och det var både kul och skönt att komma bort över helgen. Falkenberg måste jag säga var en överraskande bra stad så den kan jag rekomendera att ni åker till. Vi var som sagt även en sväng i Ullared, mest för att mina föräldrar aldrig varit där förrut så det var de som handlade mest, över 2000kr slutade deras nota på. Vi handlade "bara" för 700kr, vi skulle egentligen inget ha men så blir det att man plockar ner smått och gott. Vi var hemma redan vi 16-snåret igår och det var skönt att ha lite kväll hemma också.
Som det är nu så är det ingen mer resa inplanerad förrän i slutet på juni och då ska vi och hela min familj till Karlstad och fira min bror som fyller 40år. Blir säkert nån dagsutflykt eller liknande innan som vi gör, men vi får se längre fram va det kan bli.

Illamående har blivit bättre den sista veckan tycker jag men det är fortfarande värst på kvällen och det är så trist att man varje dag liksom vet vad som väntas! Får hoppas det försvinner allt mer det också. Imorgon ska vi till MVC för så kallad inskrivning, och så ska vi boka in en tid för ultraljud. Det är det som man ser fram emot mest just nu, att få se det lilla livet. Har fortfarande inte bestämt huruvida vi ska ta reda på könet eller inte än. Men det är ca 1,5mån kvar tills vi får göra ultraljudet så vi får se.

Kort kort.

Har inte så mycket att skriva, är trött efter att ha jobbat kvällen även om det inte var supermycket att göra. Ska vänta på att tvätten centrifugerat klart sen ska jag sova, för imorgon ringer kl på 05.30, hua. Får se om Rickard hinner komma hem innan jag somnar, han är iväg på Harrys musikquiz tillsammans med sina arbetskamrater. Vissa har det bra, hehe!



Sockersöt bild va? Mitt brorsbarn Lovis 3,5 år som "rockar ring".

Möte.

Idag har jag varit nästan helledig från jobbet. Åkte in på APT-mötet i tron om att det skulle ge något men tji fick jag. Nåväl, det blev några plustimmar på flexen i alla fall. Imorgon ska jag tydligen in på något möte på förmiddagen på jobbet, har fortfarande inte fattat vad det ska innehålla men det ger sig väl imorgon när jag väl kommer dit. Det tråkiga är att jag ska jobba på kvällen så jag måste åka två gånger till jobbet. Jobbar även på fredag, men sen är det ledig i tre dagar vilket är himla skönt. Då bär det av söderut - till Ullared, haha!

Dags att börja med maten nu minsann, ska försöka lägga in lite bilder här sen tänkte jag. På återseende!

En önskad uppdatering!

Första maj välkommen! Japp, ny månad och det känns skönt att dagarna rullar på. Vädret är fantastiskt ute idag också och man mår bra i hela kroppen av solen och värmen. Tyvärr är det inget botemedlet mot mitt illamående men det får en att tänka på lite annat i alla fall. Börjar så smått känna av att mina byxor börjar sitta åt nu så jag får nog snart försöka hitta ett par andra byxor inom sinom tid. Ska försöka leta fram mina leggings tänkte jag, de borde vara skönare än jeans, hehe. Det är ett snällt mode nu tycker jag för mig som är både gravid och av modell större. Tunikor och leggings är underbart att ha på sig så det passar mig perfekt. Vi ska till Ullared om en vecka, får hoppas på att man kan hitta lite kläder där kanske.

På måndag ska jag till vårdcentralen för att ta några blodprover inför nästa besök på MVC. Känns skönt att de kollar upp diverse värden så att man ser att allt är okej. Ser fram emot ultraljudet fast det kommer vi inte få göra denna gången utan det blir i slutet på juni om jag förstått det hela rätt. Vi står fortfarande lite i valet och kvalet om vi ska ta reda på vilket kön det är. Sen är det i och för sig inte säkert att de kan se det men ändå. Vi har några veckor till på oss att bestämma oss.

Vi kommer i alla fall få barnvagnen som mina brorsbarn Lovis och Alva har haft och det känns bra, för vi vill inte köpa en dyr barnvagn. Det enda vi behöver göra är att köpa nya hjul till den så är den tipp topp igen. Känns bättre att lägga dom tusenlapparna på annat.

Var inne på Rickards jobb igår och stod och kikade igenom en massa tapetkartor och det finns så mycket söta tapeter! Fast jag vet inte om vi kommer göra om så mycket här i lägenheten, det är ju ändå bara en hyreslägenhet. Vi får se längre fram hur vi väljer att göra. Jag vill ju helst flytta till ett hus och då känns det bättre att göra om där.

I eftermiddag ska vi ut till min bror ute i Gillstad (Anders). Där ska vi alla grilla och ha det gott! Ska försöka få med mig kameran och fota lite nya kort på familjen så får vi se om jag bjuder på några kort här sen, hehe!