Min räddning!

Äntligen fredag eftermiddag! Är klar med all utbildning som jag ska hålla i och det har gått oväntat bra, och det känns som om jag faktiskt kan det hela rätt bra. Får bara hoppas att alla "barnsjukdomar" i programmet är åtgärdat sen när vi inför det på avdelningen. "Den dagen, den sorgen" känns det som, men jag försöker se det hela positivt och att det i slutänden kommer flyta på bättre mellan landsting och kommun.



Jordgubbar har varit min räddning idag. Kostar 30kr men det är det värt, hade lätt köpt godis för det annars. Vi ska bort ikväll och jag ber till högre makter att det inte blir något med choklad till fikat, alltid svårt att tacka nej. Det blir en lugn kväll eftersom jag ska upp och jobba imorgon igen. Jag har själv lagt schemat och får stå mitt kast, men just nu känns det mindre kul efter dessa spända dagarna att gå upp 05:15. Sen har jag ju inte jobbat på över en vecka så det blir extra motigt på grund av det, man känner ingen patient och det är mycket nytt att ta in.

När jag kom hem efter jobbet såg jag till min förtjusning att Rickard hade diskat och det är en sån skön känsla när man ser att det är gjort. Det kvittar vad det än är, så är det alltid skönt när någon annan har gjort det tråkiga som måste göras. Det kan vara så även på jobbet, att någon redan förarbetat t.ex. en slutanteckning så det bara är att komplettera. Sånt gillar vi! Då kan man ju lägga sin kraft på annat som är roligare!

Nähepp, nu ska jag koncentrera mig på min Betapetomgång och klå mor min. (http://www.betapet.se)

Tjaalaalaalaalaa!

Tjaalaalaalaalaa! Jag har klarat fyra dagar UTAN choklad! Tjaalaalaalaalaa!

Kontraster.

Wohoo, jag klarade av min första dag som utbildare - känns hur skönt som helst! Måste erkänna att jag var nervös imorses och det var nära att jag ringde och sjukskrev mig, men icke! Jag fick intala mig själv att "kan andra så kan jag". Och visst var det så, och det är skönt att hälften är gjort nu, bara imorgon kvar nu! Är väldigt trött på grund av spänningen som varit, huvudvärken gör sig påmind och jag är småhungrig. Ca en timme kvar tills Rickard kommer hem och då ska vi äta god kyckling. Var tvungen att handla på vägen hem och det var så himla svårt att gå förbi godishyllorna! Dock kom det inte med nån choklad hem, köpte jordgubbar istället som var rätt dyra men det fick bli så.

Vädret har varit väldigt växlande idag, ömsom sol, ömsom dimma. Det märks att det börjar bli varmare ute, var hur varm som helst när jag kom hem så jag fick snällt ta en uppfräschande dusch. Man är van att pälsa på sig på morgonen och sen när man går hem blir det varmt i vinterjackan.
Jag var inne en sväng på Lindex (köpte mig ett par svarta byxor - det var ju trots all löning igår!). Där inne ser jag två barn i ca 7-8 års ålder som kikade på kläder. Den ena hade tajta jeans och högklackade skor, medan den andra hade typ tights med gummistövlar. Det kändes som en sån kontrast, och jag vet inte hur man ska tolka det heller. Jag menar, visst, de får ha på sig vad de vill men högklackat och tajta byxor är för mig inga "barnkläder" som de ska ha i den åldern. Det är först i Emelies ålder (14år) där man kan mera ha högklackat och mer "vuxnare" kläder, enligt mig.

Ikväll har jag inget direkt planerat, får se om jag orkar ta en promenad senare. Tog ju en från jobbet och hem men det känns dock lite kort. Jag får se vad jag orkar helt enkelt. Just det, Gordon Ramsay är ju ikväll med nya program - det tycker jag ni ska se om ni har möjlighet. Han är bara så mäktig och kunnig! På kanal 5 tror jag det var, kl 20.00.



(Bild från Google)

Kontakt.

Jahapp, har försökt få tag i dessa kommunmänniskor men har inte lyckats ännu. Hos en av dem talade jag in ett meddelande för hon var på möte. Den andra vägrar tydligen att svara, det bara ringer och ringer. Nåväl, jag har försökt, mer än så kan jag inte göra. Borde egentligen gå igenom materialet lite bättre inför imorgon, ska se om jag kan få ork till det om en stund, men just nu känns det som nedan:



Haha, ja Figo är en skön hund när han vill! Annars kan han vara småbråkig mest hela tiden och han förstår inte att han är en stor schäferhund utan tror nog mer att han är en lite pudel typ. Tacka vet jag katter, små och behändiga samt egna och charmiga.

Ikväll ska Rickard iväg på innebandyträning minsann, frågan är vad jag ska göra? Kanske ta mig en promenad på någon timme eller så. Problemet är dock vad jag ska ha på fötterna. För de nya promenadskorna jag köpte är redan trasiga (efter bara någon månads användning). Känns rätt trist faktiskt, fast visst, det var inte den bästa kvaliteten men man tycker ju att de borde hålla mer än en månad i alla fall.

Boktest!

Gjorde nyss ett boknördstest, lagom kul så här på en onsdag förmiddag. Här är resultatet:



I övrigt har det varit lugnt. Var ner till mor och hjälpte henne lite med en del dokument på datorn. Inväntar SMS från Rickard så jag kan få reda på när han har lunch. Börjar bli smått hungrig. På menyn står hamburgare, lätt och snabbt att göra. I eftermiddag ska jag försöka få tag i de jag ska undervisa med imorgon. Får hoppas de inte gått för dagen, de inom kommunen verkar ha en förkärlek till de mest konstiga tiderna.

Dag två.

Två dagar har nu gått och INGEN choklad. Men det har varit mycket svårt! Först var vi ju och fika, men jag kunde stålsätta mig och jag tog en kanelbulle i stället för en härligt god nöttopp med mörk choklad på. Till det tog jag en god lattedrink. Väl hemma hos mor och far (där vi f.ö. fikade goda semlor) fanns så klart choklad i flera sorter, men jag höll mig i skinnet och luktade inte ens på chokladen. På vägen hem så gick vi in på Netto, och hjälp så mycket choklad de har där! Har aldrig tänkt på det förrut men just nu kändes det som om hela affären var proppfull av choklad, var jag än vände mig så var det choklad choklad choklad! Men inte en bit choklad det kom med hem. Utan det blev frukt istället. Inte alls lika gott, men man får väl försöka intala sig att i slutänden är det, det bästa valet.

Dags att sova snart, ty imorgon är en ny dag.

En dag.

Wohoo, jag har nu klarat av en dag utan choklad! Alla som har provat att slutat med någon last vet hur svårt det kan vara, även om det bara är första dagen. Det sägs att första veckan är värst, så det gäller att stålsätta sig och undersöka själv om det blir bättre nästa vecka. Måtte jag bara klara av det. Huvudvärk har jag idag, vet inte om det beror på chokladabstinens, men jag kan misstänka det i alla fall. Snart bär det av mot stan tillsammans med Rickard, han ska klippa sig idag sen kanske det blir en god kaffedrink någonstans efteråt. Dock ingen chokladfika. Kanske ta en bulle, det är gott det med, om inget annat så är det bättre än inget.

Frukt - naturens godis!

Jag köper inte att frukt är lika gott som godis, finns inte en chans! Dock måste jag försöka äta mer frukt och mindre godis, det har blivit alldeles för mycket av det sistnämda. Så jag ska från och med nu försöka låta bli choklad i alla fall,  det är nämligen min största last. Annat godis är inget jag direkt längtar efter, och skulle jag äta sånt så blir det inte så mycket för det smakar liksom inte.

Någon som har lite karaktär över att ge till mig? För detta kommer bli svårt!

NYTT!

En utseende-uppdatering på bloggen! Ja, jag är som sagt ledig och har som synes tid över till att leka med sånt här. Himla kul, men tyvärr blir jag aldrig riktigt, riktigt nöjd. Det ligger i min natur tror jag att aldrig bli 100% nöjd, tydligen är de flesta födda i Jungfruns-tecken likadana.

Jag var förbi skoaffären förrut, provade Converse-skorna, men till min besvikelse så passade dom inte, hur gärna jag än ville. Så jag blir utan de snygga skorna. De kostade bara 300kr och det hade jag lätt lagt ut på dem. Nåväl, vad är en bal på slottet?

Bokstaven S.

Regler: Det här är svårare än du tror!
- Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
- Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
- Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
- Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förrutom på första frågan)!

01. Vad heter du? Sarah 
02. Ett ord på fyra bokstäver: Syra
03. Flicknamn: Siri 
04. Pojknamn: Sebastian
05. Yrke: Sjuksköterska
06. Färg: Svart
07. Klädesplagg: Socka
08. Mat: Skomakarlåda 
09. Sak i badrummet: Schampoo
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: SJ!
12. Något man skriker: SKITSTÖVEL! 
13. Film: Schindlers list  
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Scotts 
16. Djur: Snok
17. Gatunamn: Silverbyvägen
18. Bil: Seat
19. Sång: Shine on 
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Snöbollskastning

En ganska kul "lista" att göra faktiskt. Man fick tänka till lite, till skillnad mot de andra listorna man gör.


Melodifestivalen igår var en besvikelse måste jag säga. E.M.D var de enda som var självklara finalister. Molly sjunger bra men låten fastnade inte hos mig. Den grekiska låten "Alla" var speciell på ett bra sätt tycker jag men för annorlunda för svenska folket tydligen. BWO var en stor besvikelse måste jag säga, en intetsägande låt. Nåväl, det är bra att det blir nytt i finalen, BWO har vi ju redan sett.

CONVERSE!

Jag brukar inte blogga om mode etc, men detta får vara ett av få undantag. Jag har hittat ett par grymma Converse-skor som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa. Såg dem först i skoaffärens fönster, och googlade på dem, så här se de ut:



Var även inne på deras sida: www.converse.com och där kan man tydligen designa sina egna Converse, verkade ju helt ballt! Fast så långt kommer jag nog inte att gå (haha!), dock ska jag kolla vad de tar för skorna här i stan.

HELG!

Jag klarade av mina två arbetsnätter, phu! Jag känner mig fortfarande lite "groggy" och har inte riktigt kommit ikapp sömnmässigt. Sista natten jag gjorde var rätt okej även om det var en del pyssel med dropp som skulle sättas i tid och otid men till slut blev det bra.

Är det inte konstigt hur man kan känna avsmak för vissa personer som finns på ens jobb? Vad de än gör så känns det inte bra, de gör inget rätt. Det trista är att det är en själv som har mest ont av det, för personerna i fråga vet (oftast i alla fall) inte om vad man känner. Jag försöker verkligen inte bry mig, men det går bara inte att blunda för det.. Bah!
Sen finns det självklart de som man klaffar med, där allt bara flyter på. Och då är det underbart att jobba! Då tycker jag verkligen om mitt jobb, när det inte finns något klagande utan man jobbar för patienterna och man jobbar tillsammans!

Har idag redan avklarat det "måste" jag var mer eller mindre var tvungen att göra, nämligen dammsuga! Det går ju himla smidigt bara man väl sätter igång och efteråt blir man förvånad hur rent det faktiskt blir när man får bort alla dammråttor. Om nån timme slutar Rickard för dagen och då ska vi äta är det tänkt. Sen blir det lite handling inför kvällen, för då är det ju Melodifestivalen! Dock kollar vi inte ensamma, nej, för två av mina underbara brorsbarn kommer hit. Det är de äldsta som kommer och det är alltid lika kul. Det lutar väl även att de kommer att sova över. Då är det himla bra att ha ett gästrum med en bäddsoffa i. Bara att hysa in dem där när man tröttnat på dem, för där inne kan de roa sig med diverse TV-spel etc.



Hörde på Schlagerkanalen förrut att de redan kör årets bidrag och jag måste säga att "Tick Tock" låten är grymt bra. Poppade som bara den när den var, sen kom dock "Ska vi plocka körsbär i min trädgård", då fick jag snällt sänka volymen igen, även om den är en klassiker! Ska bli intressant och höra kvällens alla bidrag, det är många starka artister så det kommer vara låtarna som avgör allt. Ser fram emot vår Stockholms-helg, då vi ska på genrepet av finalen. Det är mäktigt att sitta i Globen och se och lyssna på alla artister. Det lär bli riktigt drag när H.E.A.T uppträder!



Nästa vecka är det jag som står som utbildare i två hela dagar! Hjälp, hur ska det gå?! Det positiva dock är att jag nu är ledig fram tills på torsdag, och jag jobbar inte förrän efter utbildning och det är nästa lördag. Känns lite konstigt att inte vara på jobbet på över en vecka, men jag tror jag överlever, haha!
Just det, igår skrev jag på semesterlistan. Så nu har jag "godkänt" att ha tidig semester. Och Rickard fick igenom tre veckor så det blir skönt att få ha dem ihop. Jag tar också bara tre veckor, får se om jag kanske tar några dagar på vårkanten eller om jag tar dem till hösten.

Lagt schema ligger.

En kvart kvar innan jag ska till jobbet. Får skjuts av snälla mor, eftersom vår bil är inlämnad för reparation. Är -inte- upplagd för nattarbete men lagt schema ligger så att säga, och jag själv har ju godkänt det. Mötet på jobbet idag var en halvtimme längre än beräknat så jag hann inte vila något nu innan jag ska jobba, men det kanske blir bra ändå. Kanske sover bättre imorgon då, får hoppas det. Skulle ha kollat upp vilka jag jobbar med, bara det kan rädda en natts arbete faktiskt.



Jag tillsammans med mina underbara brorsbarn. God natt!

Dagen som kommer.

Onsdag idag och jag vet inte var min ledighet har tagit vägen! Ikväll går jag på nattskiftet igen, har inte gjort det sen i december så det känns nästan lite ovant. Kör två nätter i rad nu och sen ledig till nästa onsdag - vad jag vet just nu. Befarar att det hela kommer bli ändrat eftersom nästa vecka ska jag börja utbilda mina kollegor på sjukhuset i det nya slussensystemet. Var själv på utbildningen igår, visst en del fastnade men jag har fortfarande en del frågetecken. Får se om jag kan prata med hon som höll det igår och få mer klarhet. Känns lite frustrerande om man ska ställa sig och lära ut när man själv inte kan. I och för sig var de som höll det igår inte heller helt säkra på allt, och det nya programmet verkar inte alls färdigarbetat. Dock blev startdatumet förskjutet med minst fyra veckor och det känns skönt.

Försökte vila nu på förmiddagen inför kommande nattarbete, men pga diverse störningsmoment så gick inte det som önskat. Nu i eftermiddag är det APT-möte på jobbet och jag ska försöka masa mig dit och informera om slussen så gott jag kan.

Dags att fixa håret, sen bär det av till stan för lunch med Rickard.


Ska jag..

Ska jag gå eller inte? Fan också, jag både vill och inte vill. Detta kanske kan innebära en nystart, och det vore så klart behövligt. Men orkar jag ta tag i detta, nu?

Jo jag ska gå..

Eller nä..

JO! Skärp dig nu Sarah!

Bah..


En lista.

01. Vad är klockan? 09.13
02. Ditt namn? Sarah
03. Smeknamn? Goding, älskling, Stina.
04. Piercings: 2 i öronen.
05. Ögonfärg: Blå.
06. Födelseplats: Lidköpings BB.
07. Favoritmat? Pappas tjocka revben samt Rickards pannkakor.
08. Någonsin varit i Kalifornien? Nej, men skulle gärna besöka.
09. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Nej det har jag inte.
10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Ja, verkligen.
11. Varit med i någon bilolycka? Nej.
12. Krutonger eller baconbitar? Baconbitar.
13. Favoritdag på veckan? Beror lite på om jag har ledig helg.
14. Favoritrestaurang? Rhodos, LIdköping och Lydias, Göteborg.
15. Favoritsport? Volleyboll (att spela själv).
16. Favoritdrink: Oj, ja du, är för dålig på drinkarnas namn, men inget mjölkigt sliskigt utan nåt fräscht och frukigt kanske.
17. Favoritglass: Isglass för det mesta. 
18. Walt Disney eller Warner Bros: Walt Disney.
19. Favorit-snabbmatsrestaurang:? MAX.
20. Vilken färg har din sovrumstapet? Intetsägande beige.
21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? Aldrig gjort det.
22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Erhm, ja du, undrar om det inte var nåt mail från Facebook. 
23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort? Aldrig hänt!
24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Spelar Betapet.
25. När går du och lägger dig? Mellan 22-23.
26. Vem kommer att svara på detta e-mail först? Eh, ingen eftersom jag inte kommer skicka det vidare.
27. Vem av dom du skickat detta e-mail till kommer inte att svara?  -
28. Vilket tv-program missar du inte? Top Model, Hells Kitchen, House.
29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Rickard.
30. Ford eller Chevrolet? Hmm, vet faktiskt inte. Det är mest Passat i vår familj. 
31. Vad lyssnar du på just nu? Schlagerkanalen via Comhem på TV´n.
32. Vilken är din favoritfärg? Beror helt på humör, men här hemma dominerar lila, grön och turkos.
33. Hav eller flod? Inget av dem. Det ska vara sjön! 
34. Hur många tatueringar har du? Har ingen, men kommer jag bara på vad jag vill ha så kommer jag nog skaffa en.
35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Eh nej.
36. Katter eller hundar? Katt, alla gånger. 
37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet? 09.20


Vilken härlig lördag!

Igår var det Alla hjärtans dag och Melodifestivalen, en bättre kombination finns det knappt enligt mig! Det tråkiga igår var så klart att jag jobbade fram till kl 16, men det fick ju gå. Väl hemma slappade möttes jag av ett hav av blommor! Okej, så många kanske det inte var men väl 30st tulpaner! Så underbart fina. och så fick jag ett übersött kort! Sen kollade vi på en ny Jeff Dunham DVD som Rickard beställt från utlandet, Jeff är så grym! Därefter var det matlagning, en klassiker: kött, kroketter och sallad! Mycket gott!  



Kl 20.00 var det sjävklart Melodifestivalen som dundrade igång. Lilli och Sussie började väl halvbra, låtarna var ganska sega fram till H.E.A.T, då vaknade jag till. Låten tyckte jag var helt okej och han sjöng ju så jättebra! Och för att vara "rockare" så såg han bra ut, jämfört med de andra i bandet som stod med sina tajta byxor och spände sig i direktsändning. Amy Diamonds låt var sämre än förra året, så hon får vara nöjd med en andra chans tycker jag. Sen hade jag på känn redan innan att Måns skulle ta sig till final redan innan jag hörde hans låt - och minsann, så blev det. Så jag kan gladeligen säga att jag prickade in de båda finalisterna. Sämst denna gången var Lasse Lindh och det kändes himla skönt när han kom S-I-S-T!



Nu ska jag göra mig iordning, vi ska ut på söndagsutflykt, ska bli mysigt!

Äntligen fredag, eller?

Idag har det varit fullt upp på jobbet, tiden har fullkomligt sprungit iväg! När jag gick hem från jobbet i onsdag var vi osäkra på om vi hade fått in en patient med maginluensa, men vi fick svar idag och det var ett uppskattat svar. Ingen maginfluensa! Så nu hoppas jag verkligen att vi inte får det på avdelningen igen.

De flesta känner nog "Äntligen fredag!" och ser fram emot en ledig helg. Önskar så att jag kunde känna så med, men icke. Imorgon ska jag jobba dagpass, dock är jag ledig på söndag eftersom jag jobbade idag - så på så vis är det skönt att ha jobbat idag. Så vi får se vad vi hittar på imorgon då det är Alla hjärtans dag, kanske går vi ut och äter när jag slutat eller så blir det något gott här hemma. Vi får se lite hur det hela blir, Rickard får bestämma hur han vill göra.
Rickard fick blommor från mig i början av veckan när han var sjuk, han blev glad över dem. Tyvärr så håller de ju inte i all evighet men än så länge är de fina.



Imorgon är det jag som säger "äntligen lördag" i alla fall, och kommer inte jobba förrän på onsdag natt - skönt!

Bakslag nr 2.

Jojomen, inatt/idag var det min tur att springa på toaletten. Så det var bara att ringa till jobbet och säga som det var. Hörde av en arbetskollega att de skulle häva intagningstoppet, och jag känner att det vore inte så käckt om jag går dit och smittar ner igen så vi får börja om från början igen. Dock antar jag att jag åker på en karensdag denna gången. Lär har blivit smittad någon annanstans än jobbet nu, antingen om vi fick det i STHLM eller om Rickard har smittat mig.
Så nu är vi båda i "karantän" igen, minst 48timmar till. Måste be mina föräldrar att de handlar blåbärssoppa och Piggelin. Det är våran räddning i dessa tider.

Dagens "att göra tips": Besök www.betapet.se och spela Alfabet, himla kul!

Va f*n - bloppis?!

Men där får man väl ändå dra gränsen? Bloppis är alltså en bloggloppis, denna ägde rum på Bubbleroom, och vad jag förstod så var det "toppen av bloggare" som var på denna bloppis. Ännu ett fenomen jag inte förstår mig på. Och jag vet inte om jag ens vill förstå det. 

Ja, jag är lite "beige" och "off"..

Jobb imorgon, jag vill inte för jag mår fortfarande inte bra. Men jag ska gå dit ändå, lika bra att ta tjuren vid hornen.


Bakslag.

Idag har vi åkt på ett bakslag. Rickard är sjuk idag, varit på toaletten x-antal gånger under natten och morgonen. Nu sover han tror jag, inte sett han uppe på nån timme. Stackarn, dock tror jag inte att det är den berömda maginfluensan, utan det är hans känsliga mage som inte riktigt fixade helgens bravader. Det började egenligen redan förra veckan med att han gick på helspänn över att han inte skulle bli sjuk, så han knaprade Omeprazol som aldrig förr. Och nu när vi kom hem släppte allt (på flera sätt). Får försöka få i honom vatten sen så han inte blir uttorkad på kuppen.
Själv mår jag heller inte så värst bra, fortfarande smärtor i magen och illamående. Dock har jag kunnat äta och fått behålla det. Himla märkligt detta. Kanske borde man söka på vårdcentralen, men jag har svårt och tro att de kan/ kommer göra något åt det. Så fort man säger "maginfluensa" så kan det ju absolut INTE vara något annat trots att man mår illa en vecka efteråt. Sjukvården är inte alltid så bra nä..


Stockholms-helgen.

Då var man hemma igen då från Stockholm. (Ja Ludwig, jag hälsade så glatt från dig, och huvudstaden hälsade gladeligen tillbaka och hoppas du snart skulle komma åter på besök) Vi har haft det jättebra och allt har varit lyckat! Igår när vi kom fram så var till att leta sig fram till hotellet på Östermalm. Jomen, vi var i de finare områdena, lyxigt värre! Väl där fräschade vi till oss och bytte om till finkläderna. Sen bar det iväg via buss till Berwaldhallen och till slut kom vi fram helskinade. Nu låter det som om vi hade en helvetestur genom Stockholm men närå, bara det att är man inte van resenär i Stockholm så tar det ett tag innan man kommer in i tänket. Nyhet för denna gången var att man skulle köpa sina bussbiljetter via SMS, men till slut luskade vi fram hur det hela fungerade och voila, så fick vi åka buss också!

Väl i Berwaldhallen njöt vi av en jättebra konsert! Kunde inte varit bättre. Eller jo, den kunde varit längre. Det enda negativa var att vi fick titta snett åt höger hela tiden eftersom vi satt på första raden nästan längst ut, och Lasse Berghagen var till 98% på mitten av scenen. Symfonikerna var underbara, dom är ju bara så bra med alla deras instrument.



På kvällen bar det av till McDonald på Centralen, lyxigt värre va? Där intog vi goda hamburgare, pommes och glass. Jag är inte så förtjust i glass så jag smakade på Rickards. Sen bar det iväg med tunnelbanan till hotellet. Tunnelbanan är ju ett grymt sätt att ta sig fram måste jag erkänna. Och det är först nu man börjar få kläm på alla slutstationer och vilket håll man ska åka för att komma rätt.
På hotellet bänkade vi oss framför TV´n för att kolla på Melodifestivalen. Det finns mycket att säga om första deltävlingen, men att klaga gör inte saken bättre dock. Jag tyckte det var bra att Scotts kom till andra chansen, de var tyvärr inte mycket bättre än så. Alcazar var givna finalister, och jag tyckte de var bra så där var det inget att klaga på. Dock hade jag hellre sett låt nr ett (hette hon Nina tro?) till final istället för Emilia. Nåväl, det är tre deltävlingar kvar och mycket kan hända. Sen när finalen kommer till Stockholm, då är det jag och Rickard som är i Stockholm igen!

Tyvärr hade vi bara en natt i Stockholm, personligen tycker jag det är lite för kort tid när man ska till huvudstaden - mest med tanke på den tiden man sitter i bilen dit och hem. På vägen hem åkte vi till IKEA i Örebro, och hoppla så var 1100kr borta! Men vi fick tag i finfina stolsdynor, kuddar, lampor, skärbrädor och servetter. Nu ser vi fram emot nästa Stockholmsresa, och det blir som sagt i mars.

Vi båda är lediga imorgon också och då ska vi till Skövde tillsammans med mina äldsta brorsbarn. Det blir till att kika runt i diverse affärer och äta gott nånstans. Trots att jag är friad från maginfluensan så har magen bråkat ändå, trist att må illa och att det gör ont i magen. På tisdag är det jobb igen som gäller, alltid segt att gå tillbaka när man varit bort ett längre tag.


Utmaning

Jag har inte blivit utmanad av någon utan jag snodde denna från Martina: http://cykloppsmania.blogg.se

4 AV MINA FAVORIT TV-PROGRAM
Top Model (det amerikanska, Tyra Banks är bäst!)
House
Room Service
Hells Kitchen

4 SAKER JAG GJORDE IGÅR
Åkte tunnelbana
Såg på melodifestivalen
Sov på hotell 
Tittade på alla brats vid Stueplan

4 SAKER JAG LÄNGTAR EFTER
Sommaren
Alla resor som är inplanderade
Träffa mina brorsbarn
Semester


4 FAVORITRESTAURANGER
Tai Pak i Skövde
Jensens Boefhus
Rhodos i Lidköping
Kryddan i Skövde

4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA
Fler aktiva läsare på min blogg
Nintendo wii
En god natts sömn
Sockar från http://www.happysocks.com



BLOGGAR JAG UTMANAR
Josefine
Lisa
Ludwig

God natt!
 


Stockholm!

Jajjamen, det ser ut som om att vi kommer iväg till Stockholm imorgon i alla fall! Alla har hållt sig friska (hittills, peppar peppar ta i trä) så jag hoppas att jag imorgon vid denna tiden avnjutit en trevlig konsert. Jomen ser ni, vi ska på konsert, med allas våran Lasse Berghagen och symfoniorkstern. Jag tror och hoppas det kommer bli en jättebra show, för visst kan ni alla hålla med om att han är en show-man även om ni inte gillar honom? Jag kan inte säga varför jag egentligen gillar honom, gillar hans låtar och tycker han är.. bra helt enkelt.


(Bild från Google.)

Ska alldeles strax packa lite smått, behövs ju inte ha med så mycket egentligen för en natt men på nåt sätt tycks det blir ungefär lika mycket som om man skulle vara borta flera nätter. Saker som är "bra att ha med" ska ju med liksom oavsett nattantalet. Det blir hotell för våran del och det är underbart! Och på kvällen ska vi ju titta och hejja på Scotts så de kommer vidare!

Rädda mig från alla dessa mode-bloggar!

Jag har under dessa sjukdagar surfat runt mycket på olika bloggar och jag är så jä*la trött på alla modebloggar så det finns inte! Kom med nåt nytt vettja! Enough is enough! Jag ser inget roligt att titta på en bild på t.ex på ett par skor med texten under: "GUUUUD, såååna vill ja haaa!" Sökte nyss på ordet "skor" på google-bildsök för att få fram några bilder, och den första sidan var ju nästan enbart sidor från olika bloggare, helt sjukt! Och så trist..

Jag mår fortfarande liiite taskigt, men ändå bättre. Har fått behålla all mat jag har ätit idag och det känns såklart jättebra. Dock är det väl först imorgon som jag kan "friskförklara" mig OM jag är symtomfri tills då. Rickard är fortfarande frisk, så frisk han kan vara, hehe!
Jag har funderat lite nu när jag varit hemma (funnits gott om tid kan jag säga!) och jag ska försöka göra ett nytt matrecept varje vecka. Jag har börjat tröttna på de maträtter vi gör här hemma och det är ju alltid kul med något nytt. Det är ju alltid svårt att få in nya saker i vardagen, men man kan ju alltid försöka. Så har ni några lätta och bra recept så skicka gärna in dem så recenserar jag det efter att ha tillagat det.

Sjuk = rastlös.

Inne på tredje dagen med maginfluensa, fast idag mår jag mycket bättre relaterat till igår och i förrgår. Idag har jag ätit en smörgås till frukost och den har inte kommit upp än, och det har ändå gått tre timmar sen jag åt den. Så jag hoppas innerligt att detta håller sig. Rickard har inte visat några symtom än så jag hoppas verkligen inte att han blir sjuk, vi vill så gärna åka till Stockholm i helgen! Dock innebär det också att jag måste vara symtomfri t.o.m. imorgon så jag inte smittar. Stackars pappa blir så himla sjuk om han skulle få maginfluensa.
Det som är negativt med att vara så här halvsjuk är att man blir så rastlös! När man är riktigt dösjuk så orkar man ju inget annat göra än att sitta (läs: ligga) i soffan alt. sängen men nu när man kommit lite mer på benen så blir det rätt trist att vara här hemma ensammen. Så det har blivit att jag suttit och pillat och grejat med min blogg och jag måste säga att jag är ganska nöjd med resultatet. Allt är inte riktigt klart än men en bra början.

Igår kom det snö och än ligger det kvar. Jag tycker det är helt okej med snö bara det ligger kvar och att det inte blir en massa blask! Den bästa vintern (som jag minns) var vintern 05/06 som innehöll en massa snö med diverse pulkaåkning etc. Så härligt att t.ex. gå promenader och det knarrar under fötterna. Det känns dock inte som om denna snön kommer bli långvarig, men vi får se.



Det märks här hemma att jag varit sjuk, disk högt och lågt (vi bara måste skaffa diskmaskin snarast!), inget är iordningplockat och nån mat har det inte blivit lagat. Disken har jag börjat lite smått på men hur det än är och hur rastlös man är, så blir diskning aldrig kul konstigt nog! Jag körde en tvätt förrut som är upphängd så nu doftar det härligt sköljmedel i lägenheten. Ska försöka ge mig på att laga mat tills Rickard kommer hem på lunchen, och även pröva att äta. Ska laga "snäll" mat, så det får bli ungstekt falukorv med potatismos. Jag tror jag har blandade känslor i magen just nu, dels har jag nog fortfarande magont, men tror att jag även börjar känna hunger igen. Så det är en balansgång så här i början. Ska ta mig ett glas blåbärssoppa igen, det är riktigt gott bara den är kall.

Maginfluensa!

Igår när jag kom till jobbet stod det att avdelningen var stängd pga maginfluensa. Mindre kul att gå och jobba då men det var bara att bita ihop och göra det. Det var samma förra året och det gick bra och jag lyckades undkomma att bli smittad. Funkade att jobba i ca 3tim, sen var det jag som satt på toaletten med en fasansfull magkramp. Det var bara att inse fakta att jag också blivit smittad, troligtvis i helgen när jag jobbade med den patient som först visade symtom. Så jag fick åka hem och väl hemma kräktes jag rejält två gånger och det är det värsta jag vet! Jag har hellre njursten än att kräkas så som jag gjorde igår. Som tur var så tog Rickard hand om mig igår, jag hade inte pallat det själv.
Får innerligt hoppas att han klarar sig så vi inte behöver ställa in resan i helgen. Men är vi sjuka så är vi, inget mer att göra åt. Så nu lever jag på nyponsoppa och bananer, värsta dieten. Trist och tråkigt men vad ska man göra? Vägrar äta mat tills jag vet att jag mår bättre så jag slipper kräkas upp mat. Jag lär inte äta köttfärssås och pasta på ett tag om jag säger så.

Rickard är på jobbet nu, han jobbar bara fram till 14 vilket är skönt för han eftersom han inte fick så mycket sömn inatt, så han får vila en stund när han kommer hem. Jag kommer göra minsta möjliga idag, surpla blåbärssoppa och bädda ner mig i soffan framför tv´n.