Ultraljud nr 2!

Igår var vi på ultraljud igen och det gick bra! Vi fick två kort med oss hem. Hon som gjorde ultraljudet sa att h*n hade växt bra sen förra veckan och att allt såg okej ut. De gick inte att se vilket kön det var så vi får helt enkelt se när h*n ploppar ut vad det blir. Spännande det också i och för sig. Nytt datum fick vi, den 27nov är det tydligen det som gäller nu.

Nu ska vi bege oss till banken och växla in en massa 10-kronor som vi sparat de sista åren, ska bli spännande och se hur mycket det blir!

Första semesterdagen!

Nu har vi varit hemma ett dygn sen Karlstad och det är tudelade känslor. Mindre kul och komma hem men ändå skönt att komma hem till katterna och sin egna sköna säng, hehe! Vi hade det jättebra i Karlstad och hade hyffsat tur med vädret även om det både var sol, regn och åska.



Idag har våran semester börjat och än tror jag inte riktigt vi har kopplat det eftersom vi ibland är ledig nån vardag här och där, men vi klagar inte, nej nej! Det är så skönt med semester och vädret verkar vi ha prickat in också! Även om det bara blir nån vecka solväder så är det underbart, det känns liksom mer som semester då.

På torsdag är det dags för nästa ultraljud och vi är så spända för då ska vi få kort med oss hem. Får ge henne tipset att ta kort i början av undersökningen, får då låg h*n någorlunda still. Det var värre på slutet, en riktig kickboxare i magen ju. Ännu har vi inte bestämt hur vi ska göra, om vi ska ta reda på barnets kön eller inte. Det är ju inte säkert att det går att se heller även om vi bestämmer oss för att ta reda på det.

Vecka 18

Barnet:

Barnet väger cirka 150 gr. Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser och reagerar på ljud och stötar.

Mamman:

Är du förstföderska kan du troligen uppfatta de första rörelserna från barnet, men det kan också dröja ytterligare ett par veckor. Det beror både på hur barnet ligger, var moderkakan är placerad och om du ger dig tid till att känna efter. I början kan du uppleva det som att det bubblar till i magen. Många beskriver det som att det "fladdrar". När det inte längre går att ta fel på vad det är du känner kommer du förstå att du har känt av barnets allt starkare rörelser en tid. Känslan av att barnet verkligen är en självständig individ och att du är dess mamma infinner sig allt lättare. De flesta kvinnor mår bra under den här tiden i graviditeten. Det är ofta en harmonisk period och många upplever att håret, huden och ögonen får en ny spänst och glans.
Det är nu i vecka 18 ni erbjuds ett rutinmässigt ultraljud.


Snart halvvägs och det har gått fort. Än har jag inte kännt några rörelser vad jag vet, men det kommer nog om ett par veckor, då man fattar vad det är.

Snart dags att bege sig mot Råda där vi ska grilla och ha det trevligt, det blir en skön cykeltur dit och hem.


Ultraljud!

Jajjamen, idag har vi varit på ultraljud så nu är det bevisat - det finns en liten bebis där inne i magen på mig! Kändes helt otroligt när man såg de små armarna och fötterna. Det är en livlig krabat som nästan aldrig är still. Tydligen är jag inte i v18 som jag trodde utan v17 och nu är det nya datumet 29/11. Så vi ska dit nästa vecka igen och då ska vi få med oss kort hem. Tydligen tyckte hon att det inte blev några bra kort denna gången så vi får snällt vänta, men det gör inte så mycket för nu har vi sett den lill* och den lever och frodas där inne.

Imorgon är min sista arbetsdag sen är det semester i nästan 3,5 vecka och det känns nästan overkligt! Kommer bli så skönt att få vara ifrån jobbet och resa lite samt bara vara hemma!

Jag om tre år!

Bildgoogla på ditt namn och välj den tredje bilden, så kommer du se ut om tre år! Och jag måste säga att jag blir himla läcker om detta stämmer, se själva - en av mina idoler:


2 arbetspass kvar!

Ikväll har jag, Rickard och min far spelat minigolf för första gången i år. Rickard kom på första plats medan jag och far kom på delad andra plats. Tyckte det gick förvånansvärt bra för min del, hehe! Det har varit en underbar kväll med härligt väder! Slutade redan kl 12 idag och det var himla skönt, är rätt trött efter att jobbat varje dag sen i torsdags. Fick ledigt på onsdag så nu har jag bara två (!!) arbetspass kvar, sen är det semester i tre härliga veckor tillsammans med Rickard.
På fredag åker vi till Karlstad med resten av min familj, där ska vi fira min äldsta bror som fyller 40 år, gamle gubben! Vi är där hela helgen och det ska bli mysigt att umgås allihopa hela helgen. Här hemma får katterna sällskap av "svärmor", och det känns skönt att de slipper vara själva så mycket.


Ny bil?

Åtta arbetspass har jag kvar sen är det semester, med lite tur är det bara sju pass kvar beroende på om jag kan få ledig en av de kommande dagarna. Annars blir det till att slita ont i åtta dagar i sträck! Tycker det går förvånansvärt bra att jobba annars, känner inte av illamående alls lika mycket men det är ju nu på kvällen det sätter igång. Får hoppas det ger med sig helt i samband med semestern, kroppen kanske hinner återhämta sig. Det är nu en vecka kvar tills vi ska göra ultraljudet och det ska bli så kul och spännande!

Idag har vi varit och tittat på en ny bil och vi hittade faktiskt en som vi kan tänka oss att köpa. Det är en Skoda Octavia, en superfin och fräsch bil. Vi ska bara kolla upp det hela lite mer så får vi se om vi slår till sen. Här nedan är en bild på en sådan vi tittat på:



Det är synd om studenterna här i stan idag med allt regn och det trista vädret, får hoppas de har klarat sig någorlunda bra trots allt. Vill minnas att jag hade bra väder min student, sol och lagom varmt och jag åkte en röd cab. Det är tio år sen, helt otroligt vad åren går och mycket har hänt.

Nä nu ska jag ta mig en värktablett för min onda hals och kanske spela lite TV-spel.

Äntligen!

Åh så skönt att äntligen vara ledig och få chansen att njuta av det härliga vädret! Har jobbat hela pingsten och snällt fått vara inne när solen strålat så fint ute. Men nu är det min tur att njuta i två dagar när "alla ni andra" jobbar, haha! Det har varit lugnt på jobbet så det har inte gått någon nöd på oss egentligen när vi jobbat plus att det har varit sotrhelg så lite extra pengar får man ju ändå.

Idag på förmiddagen blir det lite barnpassning av mitt yngsta brorsbarn, Alva. Ska bli mysigt att ta hand om henne, hon är bara för söt. I eftermiddag ska vi lämna in vår bil för att få våra dörrhandtag lagade, ska bli skönt och få dem ordnade. Det börjar bli dags för att skaffa ny bil egentligen men än har vi inte hittat någon som varit så intressant.



Rickard slutar redan kl 14 idag och då hinner vi kanke hitta på något kul i eftermiddag i det fina vädret, vad det blir än vet jag inte. Kanske en sväng till Läckö slott med en picnickorg, det låter väl mysigt? Vi får se vad Rickard orkar med sen också, de har bråda dagar nu när alla ska fixa med sina båtar, hus etc.

Nä, nu är det dags att göra sig iordning för dagens bravader!