Tillbaka i vardagen.

Så var man hemma igen från den lilla resan till Värnamo. Det var en rätt söt stad även om den var lite död. När vi kom fram igår så var det marknadsdag, så det var rätt kul och kika runt. Tyvärr regnade det men det fick gå bra ändå. Vi köpte inget där, dock handlade vi desto mer på A6 och IKEA. Hotellet var helt okej, det var det så kallade "Designhotellet" i Värnamo minsann fick vi lära oss. Bruno Mathsson har ju härjat en del där verkade det som, hehe. Dock fick vi byta rum, för när vi skulle lägga oss kom de stekos från ventilationen. Inte ens hotellpersonalen kunde förklara det, men vi fick i alla fall ett nytt rum och där luktade det inget som tur var. Hade dock hoppats på att få en svit men icke.

Imorgon är det ren vardag igen och då ska jag bland annat ringa några samtal samt hjälpa mor min på hennes jobb. På eftermiddagen ska jag till min frisör och se vad jag ska hitta på denna gången. Efteråt ska jag och min äldsta brorsdotter hitta på något, vad vet jag inte än. Ska bli kul och umgås med henne igen, var ett tag sen nu. Imorgon ska jag även jobba natt, ser inte fram emot det så väldans men har jag tur så behöver jag bara jobba två nätter denna veckan. Hoppas hoppas!


Äntligen!

Äntligen ledig! Trodde aldrig jag skulle palla med denna veckan, definitivt inte imorses när det SNÖADE! Har jobbat varje dag sen förra lördagen och det känns vill jag lova. Så imorgon åker vi till Värnamo för att "bara vara" över helgen. Att vi valde Värnamo var för att vi ville åka någon annanstans och till en stad där det fanns ett Scandic-hotell. Och voila, Värnamo blev det! Ser redan fram emot den underbara frukosten på söndag! På vägen hem ska vi sväng in på IKEA i Jönköping och kika in lite framtida inköp.



Nu ska jag slappa lite framför TV´n innan jag ska ner till Rickard och möta han på jobbet. Vi ska åka till Rickards mor med nyckel sen så hon kan ta hand om våra katter över helgen. Känns skönt att man kan ta till familjen i såna här lägen.

Just det, idag kom deklarationspappren. Sånt är alltid lika spännande, jag har hittills aldrig behövt betala tillbaka. Är alltid lika rädd för att det ska stå minus på lappen men jag klarade mig denna gången också! Ska bli spännade och se hur det blir för Rickard.

Bar-sexuell, nya trenden?

Såg nyss en stund på The Tyra Banks Show och där pratade de om ett (för mig) nytt begrepp. Nämligen "bar-sexuell", vilket går ut på att straighta tjejer kysser varandra när de är ute på barer och festar. Och självklart delas USA upp i två läger, de som tycker det är helt okej och de som verkligen inte förstår vad det ska vara bra för. Att tjejer kysser varandra när de är ute är knappast något nytt, men nu finns det då i alla fall ett begrepp för det.


Tidsfördriv.

Vilken låt tycker du verkligen inte om?
Låtar av James Blunt, klarar dom bara inte.


Vad har du på dig just nu?

Zebramönstrade sockar, svarta mysbyxor + linne.


Tar du ofta tupplurar?

Njae, olika. Beror lite på huruvida om jag ska jobba eller har jobbat natt.


Vem kramade du senast?

Rickard, för ca 30 min sen.


Vad åt du till middag?

Hamburgare.


Vad köpte du senast?

En dubbelt våffeljärn.


Vad lyssnar du på just nu?

Schlagerkanalen i vanlig ordning.


Vilket väder gillar du mest?

När det är lagom varmt ute.


Vad finns på ditt nattduksbord?

Halstabletter, handlotion, vattenflaska, plåster.


Säg något till personen som utmanade dig:

Har inte blivit utmanad, läste denna hos www.moolin.se


Nämn två saker dig själv som du tycker är fantastiska!

1. Jag är snäll. 2. Jag försöker se positivt på allt som händer.


Nämn några saker du inte kan leva utan:

Rickard, familjen, mina vänner, katterna


Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?

Rickard, haha.


Om du skulle bli förvandlad till en kändis av det andra könet, vem skulle du vilja bli?

Någon av dom där cheferna som får en massa bonusar, de är ju rätt så kända nu menar jag plus att jag skulle ha fett med pengar.


Vad är ditt favorit-te?

Minns jag drack jordgubb/rabarber någongång och det var gott.


Vad skulle du vilja bli av med just nu:

FÖRKYLNINGEN!


Om du kunde resa varsomhelst i världen inom en timme, var skulle du resa?

Njae, spelar ingen större roll. Sällskapet är viktigare.


Vem skulle du helst vilja fastna i en hiss med?

Rickard.


Vad ska du göra nu?

Missbruka nässpray.


Bomullhjärna.

Igår började näsan rinna när jag var på jobbet. Tänkte väl inte så mycket på det förrän på kvällen slog det till ordentligt! Bomull i huvudet och konstant tätt i näsan. Man är som i en egen värld, på en spejsigt sätt måste jag säga. Får hoppas att jag inte behöver vara hemma från jobbet bara, det kostar mer än vad det smakar så att säga.

Vi var i alla fall och gjorde en sorts "stohandling" förrut. Nu har vi mat för ett antal dagar framåt i alla fall och det känns himla bra. Så trist att handla varje dag, så nu ska vi väl inte behöva göra det förrän i slutet på veckan igen.

Nu ska jag äta mitt wienerbröd - ska bli gott!


Shopping.

Har redan avklarat stadsrundan. Köpte kattmyna, arbetssockar till Rickard och middagsmat. Dock ännu ingen veckohandling, skit också. Just det, hämtade ut ett minneskort till Rickard också, det kan han behöva - haha! Det var tydligen till telefonen, hmm, good cover! Igår när vi ändå var i Göteborg passade vi på att shoppa loss lite faktiskt. Det är olikt oss men vi kom hem med en hel del saker:
- varsin vårjacka
- nytt duschdraperi
- en potatispress
- en liten sil
- tandborsthållare (se bild)



Idag är det åter dags att jobba, kväll idag och imorgon blir det en dagpass. Mindre kul att jobba helg men samtidigt brukar det vara lugnare på jobbet och inte så många "måsten" som det kan finnas på vardagarna. Vi har beställt en hotellhelg i Göteborg, det blir om ca en månad vi åker dit igen. Blir eventuellt en resa till Danmark över dagen i samma veva. Får hoppas värdet är bra då också, som det är idag. Helt underbart väder!

Nu ska jag plocka ur den rena disken ur diskmaskinen, underbart!

LISEBERG VS GRÖNA LUND!

Var nyss inne på Liseberg och läste om deras nyhet "Hanghai", den verkar ju helt jäkla ball! Tyvärr har jag blivit "fegare" det  sista och får lättare illamåendekänsla. Men frågan är om jag inte ska pröva denna ändå? Får se hur den ser ut i verkligheten först. Bild från www.liseberg.se



Och på Gröna Lunds hemsida går det att läsa på deras monsterbygge "Insane". Den ser ut att vara helt annorlunda än mot vad man är van vid när det gäller bergochdal-banor. Här måste man nog också se hur den ser ut innan man lovar att åka den. Bild från www.gronalund.se



Vad tror ni? Skulle ni våga?

Nattsvart.

Haha, var nyss och handlade och köpte såklart ett paket med svart mjölk. Hur coola som helst, tufft med något nytt bland mjölkpaketen. Mer sånt Arla! Införskaffade även lite färdkost till Göteborgsresan imorgon, några mackor som vi ska ha till frukost. Ibland är det segt att äta för tidigt på morgonen.


(bild från www.arla.se)

Mobbning.

Läste nyss om Björn ( http://www.aftonbladet.se/wendela/article4678199.ab ) där man kan läsa om hur kan blev mobbad i nio år. Förstå mig nu, jag tycker det är jättehemskt, men vem har inte blivit mobbad i nio år? Jag har blivit det, inte så grovt, men det fanns där sen jag började på lågstadiet tills det att jag slutade högstadiet. Varför? Jo, jag har alltid varit större än "alla andra". Till en början var det nog mest för att jag var längst, där på var jag först att utvecklas av oss tjejer, fick former, och det kanske var "spännande" för killarna, vad vet jag? Dock resulterade det hela att jag var mycket själv och på så vis kom kilona smygande. Har sen dess alltid pendlat i vikt och det är ingen höjdare. Numera har jag accepterat mig själv för den jag är och insett att jag inte är mindre värd bara för att jag är överviktig. Jag trivs med det liv jag har, jag har en underbar sambo, gulliga katter, en härlig familj som ställer upp, flera nära vänner, ett bra jobb där jag trivs. Det är mycket mer än vad många andra har.


Äntligen!

Ja nu har det äntligen hänt! Våran diskmaskin har blivit installerad! Åh så bra, härligt! Kör första diskomgången nu, väntar spänt på att få kika hur det blir sen.



LURENDREJERI VIA MAIL!

Igår fick min mor ett väldigt mysko mail till sitt arbete, hon skickade det vidare till mig så att jag fick läsa:

----- Original Message -----
From: "TELIA ADMIN CENTRE" <[email protected]>
Sent: Saturday, March 14, 2009 12:55 PM
Subject: Kära Telia Användare
>
>
>
> Kära Telia Användare,
>
> Detta meddelande från telia.com Administration Center för alla
> telia.com användaren. Vi håller på att uppgradera vår databas och
> e-post centrum. Vi tar bort alla oanvända telia.com konto användaren.
> Du är skyldig att kontrollera och uppdatera din e-post genom att
> bekräfta din e-identitet omedelbart. Detta kommer att hindra din
> e-post från avslutats under denna övning. För att bekräfta din
> e-identitet, du skall lämna följande uppgifter;
>
> Bekräfta din e IDENTITET NEDAN
>
> Förnamn :________________
> Efternamn :____________________
> Epost Användarnamn :___________________
> Email Password :____________________
>
> Varning! Alla telia.com användare som vägrar att kontrollera och
> därefter uppdatera hans eller hennes e-post inom sju dagar efter
> mottagandet av denna varning kommer att förlora hans eller hennes e
> permanent.
>
> Tack för att du använder telia.com e-postkonto
> Varning Kod: VX2G99AAJ
>
> Tack,
> Telia.com Management Informatiom
> Copyright © 2009 Regents av telia.com alla rättigheter förbehållna.
>


Finn fem fel liksom. Det är synd om de som går på detta. Som tur är så är min mor så uppmärksam (efter att ha blivit skrämd av mig, att hon INTE ska skicka några användarnamn eller lösenord via nätet). Mor ringde till Telia för att anmäla mailet, och tydligen hade de på Telia redan fått in liknande mail tidigare.

Jag var och handlade mat förrut, så illa tvunget då bland annat brödet var helt slut! Skulle egentligen handlat mera men eftersom jag promenerade så orkade jag inte ta mer än vad som rymde i plastkassen. Ska försöka göra en storhandling imorgon, för det nu har varit så har vi mest handlat för dagen och det är inte bra för ekonomin.
I mataffären såg jag en gammal lärarinna, om jag inte minns fel så heter hon Kerstin. Hon har varit lärare åt mig och mina bröder i lågstadiet och vi tyckte hon var gammal redan då. Det känns som om hon måste vara över 90 men hon har knappt ändrat sig något. Helt häpnadsväckande tycker jag!


(bild från Google)

Samarbete!

Så var man tillbaka i vardagen och tillbaka på jobbet efter "tredagars-ledighet". Det är himla skönt när man får ihop flera dagar ledigt, dock är det ännu mer motigt att gå till jobbet när man väl har varit ledig. Dagen på jobbet gick bra men det var att göra nästan hela tiden så när jag åkte hem hade jag huvudvärk, och det har jag lite smått fortfarande. Vet egentligen inte varför men får hoppas det går över när jag fått en natts sömn.
Imorgon åker Rickard till Göteborg för att gå på kurs genom jobbet, så vi går nästan om varandra. Det blir några timmar tillsammans på kvällen innan jag beger mig till jobbet för att köra en natt igen. Och till helgen är det mer jobb som väntar tyvärr, "jobbhelg" så det är bara att bita ihop och jobba. Det går bra bara man kommer dit, men lördag och söndagmornar innebär mer jobbångest än nåt annat. Vi är mindre personal, dock lika många patienter som ska upp som om det vore en vanlig vardag. Den ekvationen går inte alltid ihop alla gånger på helgen tyvärr. Fast jobbar man tillsammans med bra folk så brukar det rulla på - samarbete är A och O såna dagar!

Sitter och småkikar på Rickard (han kollar i sin tur på Wrestling, hehe), har haft en förbannad tur som hittat honom. Det känns som om vi kompletterar varandra på många plan samtidigt som vi är lagom olika på vissa plan. Vi har haft likasinnad uppväxt och har lika värderingar. Visst har vi varit osams, men än så har vi kunnat reda upp allt och det känns så skönt! Jag försöker att aldrig lägga mig arg eller ledsen och på så sätt får vi allt utrett innan vi somnar, eller så bestämmer vi oss för att ta det nästa dag. Fungerar hur bra som helst för våran del. Fyra år har vi varit tillsammans nu, det är märkligt hur fort tiden har gått.


Stockholm!

Vi har haft en jättebra vistelse i Stockholm! Allt har varit jättelyckat från början till start då t.o.m. tågen gick och kom fram i tid, jojjomen, ni läste rätt! I tid! Det var verkligen en upplevelse i Globen i år, mycket bättre än förra året då vi var där på genrepet. Årets låtar var mycket mer mäktiga och kraftfulla! Och självklart tog vi en massa kort, här kommer några:

Petra Mede: Ingen personlig favorit, men fick till några bra skämt då och då.
Måns Zelmerlöw: Jättebra nummer, och låten var helt okej.
Caroline af Ugglas: Sämsta låten till en början, men den har vuxit det sista.
Agnes: Mindre bra låt, Charlotte Perrelli wannabe tyvärr.


H.E.A.T: Grymt bra sångare, och den snyggaste rocksångaren jag vet.
Emilia: Ganska cool låt, men ingen personlig favorit.
Alcazar: Klart det BÄSTA live-framträdandet!
Sarah Dawn Finer: Min personliga favorit, så även den internationella juryns favorit!



E.M.D.: Helt okej låt och kul framträdande.
Sofia: En "outsider", men helt okej låt.
Molly Sandén: Stackars unga Molly, endast två poäng. Men hon har tid för revansch!
Malena Ernman: Väldigt annorlunda låt, men rätt bra på sitt sätt.



Till och med jag kunde utse vinnaren, det är inte bara tidningarna som tippar rätt minsann! Här nedan ser ni min lapp där jag skrev vem jag trodde som skulle vinna. Rickard hade fel, hehe, men jag förstår ändå hans val som var Alcazar.



Nu ska vi snart hitta våra egna sköna sängar. Det var absolut inget fel på hotellsängarna dock är "borta bra men hemma bäst". Katterna har varit så gosiga när vi kom hem, de har nog saknat husse och matte litegrann i alla fall. Säger grattis till Malena Ernman och godnatt till er andra!

Youtube-klipp.

Har fortfarande inte släppt det här med att elen och vattnet ej var draget, jag blir så frustrerad. Det är väl mest på grund av att man vill så gärna få det gjort och så går allt i kras. Det får en att längta allt mera efter eget hus. Dock känns det väldigt drastiskt att göra just på grund av detta. Men en dag så ska vi nog skaffa oss ett hus tycker jag. Tyvärr är priserna på husen inte så lämpliga alla gånger.

Såg just på Tyra Show, och där visade de diverse Youtube-klipp. Bland annat den kvinnliga programledaren som spyr i direktsändning. Jag tyckte att Nora, den pianospelande katten var bäst:




Helvetes!

Jahapp, så har äntligen hantverkaren varit här och följande två saker säger han:

- Det finns ingen el draget.
- Det finns inget vatten draget.

Nähä?! Kunde ingen jä*el kollat det i ett tidigare skede så vi kunde fixat det INNAN vi köpte diskmaskinen? Jag vet, det är inte hans fel men nog fasen borde de väl ha lite mer koll huruvida om det finns sånt fixat sen tidigare. Så nu är det bara och vänta på en elektriker och en rörmokare och gud vet när dom har tid!


I väntans tider.

Baah, jag hatar att vara tvungen att vara hemma! Tycker inte om att vara "fastlåst" så, men jag måste. Väntar på en hantverkare som ska koppla in våra diskmaskin, får hoppas han har tänkt att dyka upp inom det snaraste så jag kan få bege mig ut sen. Måste handla bland annat, och på listan står diskmedel, frågan är bara vilket man ska köpa? Lär finnas en uppsjö av såna misstänker jag.

Rickard har beställt en ny mobiltelefon som han fick igår, men tror ni den funkar som den ska?
- Nej!
Och tror ni att alla saker var med?
- Nej!

Det är så typiskt! Så det var bara att ringa till stället vi beställde den ifrån och ifrågasätta det hela. Nu ska vi tydligen skicka tillbaka alltihopa så ska de kolla på den och se vad de kan göra. Själv har jag haft en väldans tur när jag beställt mina telefoner från samma ställe. Alla har fungerat och allt har funnits med. Har ändå beställt tre eller fyra stycken. Kikade runt lite för att se om det var någon jag skulle kunna tänka mig och fastnade för denna:



Är egentligen en Nokia-person men det fanns ingen Nokia som direkt motsvarade denna, men den här kändes helt okej för att vara en Samsung. Kolla gärna själva på http://www.katshing.se, finns mängder av telefoner. Man kan bli sjuk av "vill ha-begär" när man kollar runt där.

Igår hade vi ett så kallat reflektions-möte, där vi i smågrupper på jobbet får ta upp om det är något vi vill ventilera etc. Vi kom in på hur olika vi är som personer. Jag "erkände" att jag är en lugn och tillbakalutad person, som gör det som ska göras utan vidare krusiduller. Dock fick jag uppfattningen av att det tydligen inte alltid gillas, ingen sa det direkt till mig men fick ändå såna vibbar. Jag är inte en person som kommer med nya idéer men för den sakens skulle så är jag inte främmande för att pröva på nya saker. Tvärtom, jag gillar förändringar - men tyvärr är det som sagt sällan jag själv som kommer med idéerna. Tror jag kommer ta upp samma ämne nästa gång, det känns som om det inte riktigt blev klart med det ämnet denna gången.

Två dagar kvar till Stockholm nu, härligt!

Ur spår.

Jag känner mig aningens ur spår idag. Blir så ibland när jag jobbar natt och sömnen blir lidande. Ska dock inte klaga på natten jag jobbade, den var väldigt lugn. Kanske var det som var bekymret när jag sen skulle sova igår. Man är inte tillräckligt trött på något vis.

Idag ska vi i alla fall få hem våran diskmaskin! Och imorgon är det tänkt att den ska bli installerad, så vi hoppas på att kunna köra en maskin redan imorgon kväll. Kanske borde köpa såna där diskmaskinstabletter idag så det finns hemma.

Annars händer det inte så mycket, vi går mest och längtar tills på fredag då vi ska till Stockholm, Globen! Kommer bli hur grymt som helst nu när vi sitter på rad två. Det är så man kommer att känna svettstänket nästan! Är så himla glad att min favorit Sarah Dawn Finer gick vidare, sen får vi se om det går hela vägen för henne.

Har lekt lite på picnik.com och gjort ett litet kollage på mina underbara brorsbarn:


Lektid.

Har haft en stund över så jag har suttit och lekt lite på internet och kommit fram med dessa två:





Skärpt!

Idag har jag grym träningsvärk i armar och överkropp efter igår när vi hade hjärtstoppet på avdelningen. Precis när man var på väg hem efter en natts arbete så slår det till. Stod och gjorde hjärtkompressioner av och till i 25min. Jag och Håkan byttes av, man orkar inte stå hela tiden själv. Det är märkligt hur man kan gå från dötrött till helt skärpt på en sekund! Hade svårt att somna/sova igår, det rörde rätt bra i huvudet även om man inte tänkte direkt på det som hände.

Idag har jag och Rickard varit och beställt våran diskmaskin, den kommer på måndag! Det ska bli så otroligt skönt att äntligen få den. Nu ska vi bara få tag i någon som kan installera den i nästa vecka, sen blir det åka av. Stod och slavade med disken förrut, klart det funkar men det är bra mycket skönare med diskmaskin. 



Vi fick tillbaka våran bil idag, som varit på lagning till och från de senaste veckorna. Nu äntligen ska den fungera som sig bör. Vi har börjat fundera på att köpa en ny bil, denna har vi fått av mina föräldrar och så kul är den faktiskt inte även om vi var jätteglada över att FÅ en bil. Skulle hellre vilja ha en mindre och smidigare bil, typ en Golf Polo. Kravet vi har är att den ska ha fyra dörrar. Fast egentligen heter det väl femdörrars? Nåväl, vi vill inte klättra in om man ska sitta i baksätet.

HLR - DINA KUNSKAPER KAN RÄDDA LIV!

Telefonen ringer.
Man får beskedet.
Hjärtstopp!
Alla sinnen skärps.
Adrenalinet pumpar.
Allt ställs på sin spets.
Det är nu det gäller.

Vi ska rädda liv!

______________________________________________________________

Gå en HLR-kurs du också så att även du kan rädda liv. Läs mer på www.HLR.se


Endast 395kr för ett par glasögon!

Hoppla hej! Här kommer en bild på mina nya glasögon som jag köpt för endast 395kr! SÅ himla billigt så man kan köpa minst ett par om året! Jag har nu fyra eller fem par att alternera med. Kika gärna in på deras hemsida: http://www.favoptic.se


Husköp.

Chattade med Annika Creutzer idag på Aftonbladet angående följande:

Sagolika säger: Hej Annika! Vi är ett par som nyligen börjat kika på hus. Vad ska vi tänka på rent ekonomiskt när vi ska köpa hus? Finns det några "fall-luckor" som man ska se upp för?
Annika Creutzer säger: Oj, det finns många falluckor. De flesta räknar alldeles för lågt på renoveringar och underhåll. Dessutom kan uppvärmningen bli mycket dyrare än vad man räknat med. Lita inte på mäklarnas kalkyler. De är ofta för optimistiska. Och räkna med en mycket högre ränta än i dag, minst 6 procent. Husaffären är den största affären många av oss gör och den är en affär på kanske 20-30 år. Tänk också på att ni ska klara alla utgifter även när inkomsterna sjunker som vid föräldraledighet. Glöm inte att låta en besiktningsman kontrollera huset innan ni skriver på. Lycka till!

Jahapp, där ser man!


Namn.

Har insett att jag läser många artiklar i diverse tidningar, främst på Aftonbladet. Sprang på en till nu som jag fann intressant. http://www.aftonbladet.se/wendela/article4305388.ab Den handlar om barnnamn och hur föräldrar väljer och tänker.  Vissa namn har jag svårt för, tex "Mhmd-Anders". Erhm, va? Kan inte ens uttala det! Kan ju finnas risk för stackars Anders att bli kallad för bokstavsbarn om det vill sig illa. Gick in på http://www.svenskanamn.se/ och såg där att mitt namn låg på 26:e plats på "Topplistan antal namnbärare i Sverige". Det finns tydligen 60996st Saror i Sverige, sen förtäljer det dock inte om det är tilltalsnamn eller andranamn. På första plats finner vi Maria med 445404st personer. Det finns tydligen 66st som heter Tingeling, himla fascinerande tycker jag. Endast en person heter Limpisawat, undrar varför?
Tittade på Namntrender för 2007-2008 och med där fanns t.ex. Emelie (det namn som mitt äldsta brorsbarn har) och jag kan bara inte förstå varför hennes namn togs bort ut almanackan? Även nu ser man en ökande trend, det finns ju massor av andra namn som med lätthet kan tas bort. Till slut blir det väl så att namnsdagar tas bort med tanke på alla nya namn som tillkommer.

Testade deras namngenerator, där man får skriva in mammans och pappans namn. Fick följande namn: Eugenia. Hmm, njae, inget för mig. Haha, det blev Frank om man valde att det skulle bli en pojke. Inte det heller är något för mig. Jag skulle kunna tänka mig Hedvig-Susanna till en flicka. Pojke däremot är svårare, men Martin är ett namn som jag tycker om.  Nåväl, det är ett senare ämne att ta tag i när den dagen kommer.


Publicerad i Aftonbladet.

Satt och googlade runt lite och hittade denna artikeln: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2997866.ab Längre ner i artikeln kan ni läsa MITT namn. Jojomensan, och jag vill minnas att jag även var med i den tryckta upplagan av Aftonbladet denna dagen detta publicerades. Ja SJ är ett företag som inte alltid håller vad de lovar. Vet inte hur många gånger tåget blivit försenat! Man får vara glad om man slipper byta tåg, i annat fall kan man lätt missa nästa tåg och får snällt vänta på nästa, OM det ens går ett nästa tåg.

Idag är jag "ledig". Skulle jobbat två dagpass men chefen ringde igår och frågade om jag kunde ta nattpasset istället och jag tyckte det lät som ett bra byte. Slippa gå upp så okristligt tidigt två dagar plus att få mer OB-tillägg, det är inte pjåkigt. Ska försöka gå på syster-mötet som är i eftermiddag, få in lite mer flextid. Ligger just nu på minus 3timmar, vilket i sig inte är någon fara eftersom vi får ligga 20timmar minus. Men jag tycker allt det är skönare att ligga på plus, känns bättre inombords då.

Sitter i vanlig ordning och lyssnar på Schlagerkanalen på TV´n. 1000miles med H.E.A.T är ju bara för bra, ser verkligen fram emot deras live-framträdande i Globen. De flesta av de nya schlagerlåtarna fastnar ju mer man hör dem. Dock har jag inte sett tjusningen med låten "Snälla, snälla", så om någon har en förklaring till varför denna låt över huvudtaget skulle gå vidare får gärna berätta det! Scotts tror jag tyvärr inte har någon chans mot Sarah Dawn Finer, men jag tycker de ska vara glada över att de kom till Andra Chansen med sin låt faktiskt. Synd att de inte fick en bättre låt, de hade kunnat komma långt på det. För övrigt tycker jag att Sarah Dawn Finer är klart den snyggaste av alla deltagarna i år!



(bild från Google)

Uppdatering!

8 (OBSERVERA åtta) dagar utan choklad! [konstpaus] Y E S! Första veckan avklarad och det går faktiskt bättre och bättre. Nu ska jag bara försöka bli diverse andra goda saker som ändå slinker ner och även se över matsituationen, så hoppas vi på att det ska resultat. Ska se om jag kan besöka Friskis&Svettis igen, för hur det än är så är det skönt när man väl har tränat!


Delad glädje är dubbel glädje!

Läste nyss en artikel på Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4542920.ab  och där kan man läsa att "Om ni delar samma typ av humor och kan skratta tillsammans har förhållandet större chans att överleva, enligt psykologer." Och det tycker jag verkar lovande för mig och Rickard. Senast igår kväll skrattade vi länge åt samma bok vi hade högläsning ur. (Boken heter för övrigt "Varför har män bröstvårtor?")

Sånt här kan vi skratta åt hur mycket som helst:



Ska försöka ta tag i disken som blev igår. Vi har fortfarande inte tagit tag i det här med att skaffa diskmaskin, det är illa! Får se om vi kan ta det på fredag förmiddag då vi båda är lediga.

KÄNDISAR!

Hör och häpna! I går när jag och Rickard tog oss en kvällstur till vårat lokala McDonalds så får vi se två välbekanta ansikten. Babsan och Christer Lindarw! Jojjomensan, de stegar in som inget hade hänt. Fast i vanliga kläder förstås. De flesta som var där inne var småglin så många kände inte igen dem, men vi satt och småflina som sig bör när man ser "kändisar". Rätt coolt att de kom till lilla Lidköping ändå, de åkte i nån slags turnebuss som hette "Lindbergs Lounge". Såg väldigt frän ut måste jag säga.



Annars har jag jobbat hela helgen, endast ledig idag och går på imorgon eftermiddag igen. Dock har helgen ramlat på bra. Melodifestivalen i lördags och jag var rätt imponerad av startfältet. Klart det starkaste av alla fyra lördagarna. Min personliga favorit var Star Pilots. Och ja, jag vet att det är en kopia av deras första hit - men jag gillar det i alla fall. Har alltid varit svag för Johan Becker, ända sen han var med Fame Factory.
Mest imponerad blev jag av Susanne Alvfengrens låt, hade dömt ut den redan innan men ändrade mig rätt snart. Ska bli intressant och se på lördag vilka som tar sig vidare till Stockholm. Kommer bli så skönt och kul att komma till Stockholm på en hotellhelg igen. Det är såna resor som får mina tunga arbetsdagar att fungera, att ha något att se fram emot. Senare ska vi planera in en kryssning till Kiel, men det blir till semestern. Känns avlägset med sommaren, men innan man vet ordet så är den här!