Snart semester!

Håhåjaja, har gått ett par dagar sen jag sist skrev. Har väl i och för sig inte hänt så mycket, att jag har jobbat är väl det vettigaste jag gjort de sista dagarna. Ska jobba imorgon också och då måste jag få ett samtal med chefen, försöka får ordning på schemat som blivit lite knas nu när vissa saker på jobbet inte klaffat.

Ikväll flexade jag hem, snälla Pernilla skickade hem mig redan kl 20 och det var himla skönt måste jag säga! Slutar ju egentligen inte förrän 21.30. Man får passa på att flexa när man kan, och jag struntar i om jag ligger minus på flextiden. Det jämnar ut sig till slut ändå. Och det är ju bara två månader kvar till semester, underbart! Igår beställde vi våran Kiel-kryssning, det kommer bli kul!

Babystrology.com.



En kul grej jag hittade i en annan blogg. www.babystrology.com

Ingen bra dag..

Nä, inte mår jag inte alls bra. Illamåendet har kommit tillbaka och det kvittar vad jag än gör så blir det inte bättre. Får se sen om det kanske blir bättre när jag får i mig lite lunch (om det går). Ska försöka mig på att göra en kebabgryta, den är inte svår att göra i sig men jag tycker det är så tråkigt att laga mat just nu. Oftast är det jag som gör det eftersom jag jobbar som jag gör och Rickard allt som oftast jobbar hela dagar. Och då är det ju såklart smidigast att just jag lagar mat, men det är inte alltid så kul för jag har numera nästan aldrig någon inspiration till det, mycket tack vare illamåendet. Så är det någon som har enkla matrecept så dela gärna med er.

Har varit nästan hela morgonen hos mor min på hennes jobb. Hon behövde hjälp med diverse utskriviningar etc, och det tog längre tid än vad jag hade räknat med och sånt gillar jag inte men men, det fick ju gå bra ändå. Efteråt åkte jag till apoteket och där var det kö såklart. Jag fattar inte hur långsamma en del är, och hur mycket det finns att prata om då de haft medicinerna (som den äldre kvinnan före mig sa) i 10 år. Men jodå, de stod säkert i fem minuter och diskutera dem. Själv var jag klar på högst två minuter, så det så.

Känner mig "bitchig" idag, antar att det är en sån dag idag bara.


Dagarna.

Du är i vecka: 10

Du är i månad: 2

Antal graviditetsveckor och dagar: 9 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 216

Jahupp, dagarna de rullar på tydligen. Ibland känns det faktkskt lite segt.. Och idag har jag inte gjort så värst mycket vettigt. Jag plockade ur och i diskmaskinen och så var vi och handlade. Just det, tvätten är tvättad och upphängd med. Mycket mer än så blir det nog inte gjort idag. Ska försöka få mer gjort imorgon, hmm, försöka som sagt. Vi ska hem till min mor och far sen, lämna över en ask med choklad som tack för hjälpen med katterna. Tror minsann vi ska få lite mat där också, det tackar man aldrig nej till, hehe.


Göteborg/Danmark.

Ojoj, idag är det segt. Det har varit två långa, dock trivsamma, dagar i Göteborg och Danmark. I Göteborg kikade vi i affärer och åt god lunch på Jensens Bøfhus. På kvällen blev det en sväng till casinot men där hade vi ingen direkt tur när vi spelade. Igår bar det som sagt av till Danmark, och till min besvikelse hittade jag INGA salta snören, snyft! Dock fanns det såklart en massa andra godsaker som vi köpte med oss hem - Toblerone bland annat. Och på båten hade vi däremot bättre tur när vi spelade och gick plus ett par hundra.









Idag vet jag inte riktigt vad jag/vi ska göra. Rickard jobbar, men som tur är gör han bara halvdag så han slutar kl 14. Själv har jag två lediga dagar kvar att njuta av. Borde kanske ta tag i det här med bostadsletandet lite mer aktivt, men det känns lite motigt, är inte riktigt upplagt för det heller.

Spontanitet!

Jag sitter här och drömmer om salta godissnören. Inte såna där sötlakrits, nä utan riktigt sakta snören som förr fanns i Sverige. Kombinationen salta snören och hallonsoda är oslagbart, testa får ni se! Finns bara ett bekymmer, närmast ställe att införskaffa sådana snören är Danmark (så vitt jag vet).
Och vet ni vilka som ska till Danmark på söndag? Just det, jag och Rickard! Vi beställde biljetter förrut innan han stack till jobbet, så nu ber vi till högre makter att vädret verkligen ska hålla i sig så vi får njuta av en härlig båtresa. Vi ska även försöka äta en god buffé på båten, har ni inte testat den så gör det! Jag tror minsann jag ska tillåta mig själv att köpa en Toblerone, det är ju bara så gott det också! Dock är salta snören första prioritet, hehe!



I kväll ska vi åka till mina föräldrar och äta hemmagjord potatissallad och grillat kött. Får bara hoppas att illamåendet blir bättre så jag verkligen kan njuta av maten. Fick mig en släng av illamående för en stund sen, har tagit tablett och hoppas det ska ge med sig snart. Annars har illamåendet överlag blivit något bättre tycker jag, så jag hoppas verkligen att det går över för gott snart.

Prinsessa.

Beräknat förlossningsdatum: 2009-11-22

Du är i vecka: 9

Du är i månad: 2

Antal graviditetsveckor och dagar: 8 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 221

Japp, så verkar det för mig just nu om man ska tro på Liberos uträkning. Får hoppas det stämmer så datumet inte blir framflyttat för mycket. Min kära arbetskamrat Josefine (som också ska få barn) skrämde upp mig igår och sa att förlossningsdatumet minsann kan flyttas fram så mycket som två veckor, hehe! Det får vi innerligt hoppas att det inte blir så, vill inte bara vara i vecka sju. Annars rullar det på, bortsett från mitt illamående så mår jag bra. Får hoppas på att det snart ger med sig, det sägs att det brukar gå över efter vecka 12 så jag får väl hålla ut.

Surfade runt lite förrut och kom in på http://www.svenskanamn.se/ igen och satt och kikade runt lite. Många konstiga namn finns det, Dode och Hoffa till exempel. Ett namn jag fastnat för det sista är Sally, så jag slog upp det och till min förvåning så kommer Sally från namnet Sarah (som betyder "prinsessa, furstinna"). Tyckte det var lite skoj. Andra fina namn jag hittat är Vera, Svea, Ingrid, Hedvig och Susanna. Flertalet finns i min släkt så det kan tänkas att man har påverkats sen barnsben. Tycks vara svårare med killnamn, dock har jag fastnat för Axel, Emanuel, Elias och Malte. Men vem vet, det kanske blir något helt annat när h*n väl kommer framåt vintern.

Som jag skrev sist så känns det fortfarande overkligt att vi ska bli föräldrar. Det är tur att man har nio månader på sig att vänja sig och göra sig redo för föräldrarskapet. Vi har börjat se oss omkring efter ny bostad också, vi tycker inte att det är bra att bo på andra våning med tanke på barnvagn etc. Plus att vi numera är omringade av rökare så vi kan aldrig utnyttja våran balkong och hur kul är det? Vet vilket sorts hus jag vill ha, men det tycks inte vara några som vill sälja några sådana just nu vilket jag tycker är trist. Så vi får fortsätta hålla ögonen öppna så får vi se vad som händer.

Har två arbetspass kvar nu, sen är jag ledig i fem härliga dagar! Det får bli min "påskledighet", haha! Vi ska som sagt åka en tur till Göteborg och bo på hotell, ska bli himla skönt. I maj ska vi, tillsammans med mina föräldrar, åka en tur neråt landet. Vi har hittat (vad vi tror) är ett mysigt "bed&breakfast" som ligger lite avsides. Här kan ni läsa om det: www.gitsgard.se 

Nu är det hög tid att ta hand om disken och tvätten!


Avslöjande!



Jojjomen, den 22nov sägs det bli "nedsläpp". Haha, känns fortfarande overkligt att jag och Rickard ska bli föräldrar.  Vi berättade för släkten på påskafton och de blev överraskande glada. Mor min är överlycklig över att äntligen bli mormor, farmor är hon ju redan fyra gånger, haha! Och Rickards mor är överlycklig över att bli farmor för första gången.
Återkommer med mer info under tidens gång. Nu ska vi åka och äta kakbuffé!

Påskmiddag!



Jomen, idag ska vi på påskmiddag hos mina föräldrar och hela familjen kommer vara samlad. Det var längesen vi var det så det ska bli kul och umgås med alla igen och äta god mat! Ikväll blir det påskfika med Rickards mor, får se om han bror också kanske kommer.

Idag ska jag äta choklad! Mor min hade köpt hem mycket sa hon så det skulle räcka till mig också - vad hon nu menar med det?! Det är klart, det går åt en del när vi är en stor familj, sammanlagt idag blir vi 12 stycken.

I övrigt jobbar jag på, är som sagt endast ledig idag. Har jobbat tre kvällar och kvar är 5(!) arbetspass innan min 5-dagsledighet träder in. Ska bli så skönt! Och då ska vi åka till Göteborg på en minisemester. Hoppas det fina vädret håller i sig, för idag är det verkligen härligt väder!

Uppdatering!

Har ju glömt att skriva om mitt "icke-choklad-ätande"! Det har gått  7 (SJU!) veckor utan att jag ätit ren choklad, det är helt otroligt att det har gått så bra! Tror dock att jag kan falla dit på påsk, eller om jag rent utav tillåter mig att ta några chokladägg, för de är ju så goda! Men det får bara bli på påskafton, det är det STOPP igen!

Var nere en sväng på Apoteket förrut (tvungen och hämta ut mediciner) och hjälp vad mycket folk det var även där! I ICA-affären var det ingen idé att ens tänka tanken på att gå in. Redan ute såg man att kundvagnarna var slut och då vet man vad klockan är slagen. Som tur är så behöver vi inte handla något direkt i matväg, jag tror vi har så det räcker över påsk. Och påskmat ska vi äta hos min mor och far, tillsammans med de andra i min familj.
Tyvärr kunde inte Rickard mor och bror komma, så vi får fira med dem en annan dag. Vi funderar på att ta det på annandagen om de kan då, för då var det tydligen kakbuffé på ett fik i närheten. Sånt är alltid uppskattat! Eller nja, tyvärr gick det snett förra gången vi var på kakbuffé för min äldsta brorsbarn är nötallergiker och hon fick en reaktion så hon var tvungen att åka till jouren. Stackars henne, det försvårar mycket för henne just i fikastunder när man är ute på stan och fikar.

Ikväll gör jag mitt andra kvällspass på jobbet utav sex kvällspass på 8 dagar, är ledig en dag och gör ett dagpass på resten. Det är trist att jobba så mycket när Rickard är ledig men så fick det blir, fattades personal på schemat så då fick man snällt ställa upp. Jag hoppas nästa schemaperiod blir bättre flyt i, inte som jag har det nu då jag jobbar flera dagar i sträck och sen ledig. Visst är det skönt med långledigt men det är tungt när man är uppe i arbetsperioden.

Just det, måste ju berätta att jag inte hade några hål i tänderna, underbart!. Var hos tandhygienisten igår på undersökning. Det är alltid lika nervöst sånt där, men se det gick ju bra!

Underbara sol!

Har fortfarande inte återhämtat mig sen natten känns det som. Bad chefen på jobbet att hon skulle kolla om jag kunde byta bort min natt nästa måndag för jag orkar inte ha det så här. Som tur är så har jag inte lagt så mycket nätter nu så jag hoppas det ska ordna sig. Vi hade en lugn kväll på jobbet igår som tur var, gick ute på avdelningen och slapp det medicinska vilket jag tyckte var skönt.

Snart är det påsk, och jag ska jobba så gott som hela påsken! Är ledig påskafton, annars jobbar jag varje dag från onsdag till nästa tisdag. Veckan därpå blir däremot bättre. Om jag inte minns fel får jag en fem dagarsledighet, och det är ju inte helt fel. Den helgen ska vi åka en sväng till Göteborg, bo på hotell igen och ha det skönt! Får hoppas det är bra väder, så som det är nu är himla skönt! Så härligt att solen tittar fram så mycket, man får bra med energi därifrån.

Förrut fick jag ett SMS från min ena brorsdotter, Vendela. Hon vill att jag ska åka med henne och köpa en mobil, och snäll som man är så ställer man såklart upp. Om jag inte minns fel så är det en Sony Ericsson W595 rosa hon vill ha (se bild).



Jag tror att hon själv har sparat ihop till telefonen, och det är hon himla stolt över. Skulle också vilja ha en ny mobiltelefon, min har redan blivit sliten i själva skalet vilket inte ser så snyggt ut, men det får bli ett senare inköp.

Borde ta tag i dammsugningen här hemma. Ligger halva kattpälsar och dammråttor överallt, men det är ju bara så tråkigt att dra fram dammsugaren!  Har i alla fall bäddat, tvättat och hängt upp tvätten samt kört en maskin med disk (jaja, jag ska plocka in disken också, hehe).

En fas?

Sitter här ensam medan Rickard är iväg och hämtar sin bror, han ska äta med oss idag. De skulle även handla på vägen också så det blir lite fredagsmys. Själv känner jag mig aningens ur gängor, trötthet, hjärtklappning och illamående. Fixar tydligen inte att jobba natt längre känns det som. Dagen efter är inte vad den borde vara, har fungerat så bra innan men inte nu. Kanske bara är en fas, men det är så trist eftersom jag annars gillar att jobba natt.

Det är i alla fall skönt att jag har gjort min natt nu, annars skulle jag börjat om mindre än tre timmar. Så nu är jag istället ledig fram till söndag eftermiddag och det är inte alls tråkigt.  Imorgon ska jag fram på stan med mina äldsta brorsbarn, de ville fram till Gina Tricot och shoppa vårkläder. Jag tror att deras farmor (min mor) tar fram sin plånbok när de tittar på henne med sina valpögon, hehe.
På eftermiddagen ska det bytas däck på bilen, ska bli skönt att bli av med vinterdäcken som för sånt oväsen när man är ute och åker.  Efter det blir det mat hos mina föräldrar, kött och potatisgratin - mums!


Sugen!

Jag har det sista varit sugen på "fräscha" saker, så som frukt - speciellt kiwi. Nu har jag dock ätit får många kiwi så jag har fått små flåsor i munnen. Ikväll gav jag mig på en burk med ananasbitar, hur gott som helst! Nu har vi endast bananer hemma och det tilltalar mig inte så mycket tyvärr. Det är för "stabbigt".



Sitter och gluttar på Roomservice, Peter Siepen är ju för rolig och lite väl konstig ibland, men det blir snyggt ändå trots allt. Skulle så gärna vilja köpa ett hus och få inreda det precis som man själv vill ha det. Tyvärr finns det inga intressenta objekt ute just nu i stan. Så vi får väl lugna oss.


Nytt och friskt!

Det är en strålande vårdag ute och jag tog tillfället i akt och promenerade till stan i förmiddags och det var hur skönt som helst! Möte upp mor som varit hos tandläkaren, stackarn! Hon skulle få en tand utdragen men de fick bara ut halva så hon ska dit nästa vecka igen och försöka. Det är läskigt att dra ut tänder, jag har dragit ut fyra FRISKA tänder bara för att resten av tänderna inte skulle få plats annars. Trist men så fick det bli, tyvärr kan man inte återanvända dem ifall man skulle behöva ha en ny tand. Så jag gjorde det bästa av det, och skänkte tänderna till de blivande tandläkarna så de har något att borra i när de pluggar.

Innan jag gick ut i morses var jag tvungen att ringa ett par samtal inom vårdens värld och sånt kan man ju bli tokig på! För det första så funkade inte det direktnumret jag hade så jag fick till slut ringa via växeln och DÅ fick jag bli satt i kö! Dock kom jag fram till slut, men det är konstigt att det aldrig kan flyta på. Sjuk vård, inte sant?

I måndags var jag hos min hårfrisörska, det är dags att återvända till mitt blonda jag. Hon himla med ögonen och småskrattade innan hon satte igång. Fick sitta med en sån där hätta som man drar fram håret igenom med en virknål - det är tur att jag inte är håröm! Hela processen tog två timmar, inkl toppning och jag blev väldigt nöjd måste jag säga. Nästa blondering blir efter sommaren, för hon ville inte slita för mycket på håret. Och så hoppas vi på att sommaren innehåller mycket sol så håret kan ljusas upp ännu mera.