Sekunder blir till minuter, minuter blir timmar.

Sitter här och poppar Albaniens bidrag i hörlurarna medans Rickard ser på TV, den är bara så bra! Förstår fortfarande inte grejjen med Norges bidrag, har försökt att lära mig att gilla den genom att lyssna på den flera gånger men nepp. Det positiva med att Norge vann är såklart att det inte är så långt dit för att åka och titta på finalen nästa år. Lika bra och börja sparar pengar åt det redan nu, hehe.

De senaste dagarna har jag tillbringat på sjukhus. Ja det kanske inte är så konstigt tycker ni som känner mig, men både igår och idag var jag på akuten. Igår när jag jobbade sprang jag i skytteltrafik till akuten för då hade mor min ramlat och skadat foten. Först trodde de att den var bruten men de hittade ingen skelettskada utan det är troligtvis ledbandet som gick sönder. Hon är redan på bättringsväg och det är såklart skönt.

Idag var det min tur att tillbringa hela dagen på akuten, mellan kl 9-15, och det hade jag verkligen inte räknat med. Det hela började egentligen förra veckan då vi var hos barnmorskan på MVC. Berättade för henne att jag det sista blivit så andfådd, klarar knappt våra trappor upp till lägenheten på andra våningen utan att jag får stå och pusta och kippa efter andan. Vi fick då boka en tid med läkaren på MVC och dit gick vi imorses kl 8.00. Efter det besöket fick jag en remiss till akuten med frågeställningen "lungemboli" (blodpropp i lungan på ren svenska).

Var uppe en snabb sväng och pratade med en av mina chefer på avdelningen och sa glatt att jag snart kommer tillbaka, ska bara ta några prover. Jovisst, knappast! EKG, blodtryck, blodprover, UCG på hjärtat och ett "konditionstest" i trapporna var det som stod på schemat tydligen. Och en himlans massa väntetid! Effektiv tid på akuten var högst 2 timmar, resten var bara väntetid och det är så tråkigt! Och sönderstucken är jag, de stack fyra gånger för att få blodproverna och 5(!) gånger för att få en stackars blodgas! Kommer vara blå på hela armarna om några dagar. Dock hittade de inget som påvisade lungemboli så jag fick åka hem vilket var himla skönt, dock får jag en sjukdag på grund av detta vilket innebär minus i lönekuvertet tyvärr.

Imorgon är både jag och Rickard lediga och vi ska försöka att "bara vara" hela dagen. Inget göra direkt, bara ha det skönt och vara tillsammans. Snart är det dags att hitta sängen tror jag bestämt, älsklingen ser lite småsliten ut också.

Kommentarer
Postat av: susanne

vilken dag du hade. Hoppas du mår bättre. Jobbigt att sitta och vänta så länge. skönt att det inte var lungem´boli då. VI ses en annan dag då ta det lungt och vila. kramen

2009-05-19 @ 06:34:04
URL: http://susannesdagar.nu
Postat av: Josefine

Hej!

Tråkigt att sitta hela dagen på akuten MEN vilken tur att det inte var nån lungemboli i alla fall... Var ni hos Maria Peterson på VC?



Det där "konditionstestet" skulle jag inte heller känna för att göra just nu, känns som jag inte orkar nånting för tillfället, konditionen är i bott, så att säga..



Ska till barnmorskan på fredag, då får vi väl se hur det står till med mig... men det är nog bra, tror jag.



Ha en riktigt skön dag!

kram



2009-05-19 @ 10:27:06
URL: http://josefinecataltepe.blogspot.com
Postat av: Josefine

Ja... jag förstår det! Lungemboli är ju inte att leka med... Jag tycker hon doktorn har varit väldigt bra när jag har haft min foglossning och så... hon har verkligen hjälpt till och stöttat måste jag säga.



Förresten, det där med förra årets vinnare och jackan måste jag ha missat... vad hände? Nu blev jag ju lite nyfiken....



Kram

2009-05-20 @ 10:51:42
URL: http://josefinecataltepe.blogspot.com
Postat av: Anonym

Nu får de allt komma lite bilder på magen tycker jag

2009-05-23 @ 20:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback