Husköp.

Chattade med Annika Creutzer idag på Aftonbladet angående följande:

Sagolika säger: Hej Annika! Vi är ett par som nyligen börjat kika på hus. Vad ska vi tänka på rent ekonomiskt när vi ska köpa hus? Finns det några "fall-luckor" som man ska se upp för?
Annika Creutzer säger: Oj, det finns många falluckor. De flesta räknar alldeles för lågt på renoveringar och underhåll. Dessutom kan uppvärmningen bli mycket dyrare än vad man räknat med. Lita inte på mäklarnas kalkyler. De är ofta för optimistiska. Och räkna med en mycket högre ränta än i dag, minst 6 procent. Husaffären är den största affären många av oss gör och den är en affär på kanske 20-30 år. Tänk också på att ni ska klara alla utgifter även när inkomsterna sjunker som vid föräldraledighet. Glöm inte att låta en besiktningsman kontrollera huset innan ni skriver på. Lycka till!

Jahapp, där ser man!


Kommentarer
Postat av: Lomina

Det är vekrligen svårt att köpa hus! det är ju ett livs-beslut eller vad man ska kalla det!

2009-03-04 @ 17:02:48
URL: http://l0mina.blogg.se/
Postat av: Magnusen

Funderar ni på hus? Först och främst, anlita en oberoende besiktningsman + att ni kollar genom huset själva ordentligt, samt gärna en besiktning av elen också. O mäklaren ska ni inte lita på då den ju agerar för säljaren (fastän den ska vara på bägges sidor). Är ju väldigt mycket med ett hus, ju mer händig man är desto billigare blir det (själv anlitar jag aldrig någon).

2009-03-04 @ 23:02:15
Postat av: Ludwig Sörmlind

Mäklare är ett jävla pack, de kan inte ens såga hej utan att ljuga. Det lär man sig efter ett par visningar.

2009-03-05 @ 01:30:07
URL: http://ludwig.hietikko.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback